Rareş Bogdan, anunţ vital despre Laura Codruța Kovesi

Publicat: 24 09. 2019, 11:32

Rareş Bogdan a anunţat că Laura Codruța Kovesi mai are de trecut prin câteva formalităţi până să fie instalată în funcţia de procuror-şef european.

ÎNMORMÂNTAREA celei mai iubite cântărețe de MUZICĂ POPULARĂ din România: MILIOANE de români în lacrimi (IMAGINILE DURERII – GALERIE FOTO)

Rareş Bogdan a dezvăluit că marţi seara se va întâmpla ceva important în acest proces al desemnării.

Laura Codruța Kovesi mai face azi un pas către funcția de procuror-șef al UE! În această seară, la Bruxelles, negociatorii Consiliului UE le vor comunica formal celor ai Parlamentului European că Laura Codruța Kovesi are susținerea Consiliului.

Practic, urmează niște formalități. Va fi notificată Comisia Europeană, iar miercuri va avea loc votul formal în Consiliu – joi a avut loc unul informal. Există șanse ca pe 17 octombrie să aibă loc ultima fază: Conferința Președinților, adică liderii familiilor politice din Parlamentul European (coloana vertebrală a instituției), practic ultima verigă pe lanțul deciziei, va oficializa desemnarea româncei noastre în fruntea EPPO„, a postat Rareş Bogdan.

Echipa de negociere a Consiliului Uniunii Europene se va întâlni marţi seară, la Bruxelles, cu noua echipă de negociatori a Parlamentului European pentru a discuta despre desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului Public European, fiind aşteptat un acord, care va trebui apoi confirmat de legislativul comunitar şi de Consiliu, a explicat o purtătoare de cuvânt a PE, la solicitarea Agerpres.

Negocierile pe acest subiect continuă marţi, începând cu ora 19:15 (20:15 – n.r.). Ne aşteptăm la un acord, care va mai trebui confirmat de Parlamentul European şi de Consiliu. Conferinţa Preşedinţilor va decide asupra paşilor următori din partea PE„, a spus purtătoarea de cuvânt, Irina Lietzen.