Rareş Bogdan, anunţ de ultimă oră despre Laura Codruța Kovesi. De ce trebuie să se teamă cei care au prejudiciat bugetul

Publicat: 17 10. 2019, 11:48

Parlamentul European a confirmat-o oficial pe Laura Codruța Kovesi, miercuri, în funcția de procuror-șef european.

Decizia a fost luată în Conferința președinților grupurilor politice din Parlament, iar aceasta a fost „ultima ștampilă” de care fosta șefă a DNA avea nevoie, anunță europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

Rareş Bogdan a precizat că „Parchetul European (EPPO) va cerceta, urmări penal și trimite în judecată persoanele învinuite de săvârșirea unor infracțiuni care aduc prejudicii bugetului UE”.

Vă reamintesc că aseară, Conferința Președinților din Parlamentul European a finalizat procedurile privind numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European, la puțin timp după ce Consiliul a făcut același lucru. Urmează o formalitate (ștampile, etc). Parchetul European (EPPO) va cerceta, urmări penal și trimite în judecată persoanele învinuite de săvârșirea unor infracțiuni care aduc prejudicii bugetului UE (acte de fraudă sau de corupție, cazurile transfrontaliere de fraudă în materie de TVA de peste 10 milioane de euro)„, a postat Rareş Bogdan pe Facebook.