Rareș Bogdan afirmă că Ludovic Orban trebuia să demisioneze de la șefia PNL după parlamentare și anunță că gruparea reformistă din care face parte va susține un alt candidat la congres

Rareș Bogdan afirmă că Ludovic Orban trebuia să demisioneze de la șefia PNL după parlamentare și anunță că gruparea reformistă din care face parte va susține un alt candidat la congres
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat că Ludovic Orban ar fi trebuit să demisioneze de la conducerea formațiunii, după rezultatul obținut la alegerile parlamentare. Bogdan a punctat că Orban „nu e un om rău”, dar după ce s-a văzut prim-ministru „i s-a umflat capul”. Rareș Bogdan a mai susținut că Ludovic Orban conduce PNL într-un mod nedemocratic și că o grupare reformistă din partid, în care se află și el, va susține un alt candidat la congres. El a mai insistat, totodată, că Florin Cîțu trebuie sprijinit în funcția de premier.

Rareș Bogdan critică modul în care Ludovic Orban conduce PNL

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a declarat Rareș Bogdan, pentru Aleph News.

Prim-vicepreședintele PNL a insistat că Orban nu e un om rău, dar s-a schimbat după ce a ajuns la Palatul Victoria.

„Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc, restul sau stricat la cap. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului”, a mai spus Bogdan.

El l-a mai acuzat pe Orban că, imediat după alegerile europarlamentare, a încercat să-l izoleze în partid și tocmai de aceea nici nu a candidat la legislative.

Rareș Bogdan afirmă că gruparea reformistă din care face parte va avea un candidat la șefia PNL

Bogdan a mai precizat că, după alegerile parlamentare, Orban ar fi trebuit să demisioneze de la șefia partidului, nu a Guvernului, iar el personal regretă că nu i-a cerut acest lucru la vremea respectivă.

„E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el”, a punctat prim-vicepreședintele PNL, pntru Aleph News.

Rareș Bogdan a spus apoi că el și ceilalți reformiști din partid îl susțin pe Florin Cîțu ca premier și caută un candidat la șefia partidului împotriva lui Ludovic Orban: „Noi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîțu. Că-l iubesc unii sau nu-l iubesc, Florin Cîțu e liberal, reformist, Florin Cîțu trebuie sprijinit de tot PNL pentru că e unica noastră șansă să dovedim că vrem să facem ceva cu țara asta, altfel populația ne va sancționa”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:28 - Speciile de animale care nu vor mai putea fi ucise începând cu 2027. A fost aprobat proiectul de lege
13:28 - Decizie: Toate companiile de petrol, gaze și carburanți să plătească din 2025 impozit de 0,5% din cifra de afaceri. Inclusiv firmele mici
13:22 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu, o revelație a alegerilor locale din București. A demonstrat că este un primar al cetățenilor și merită să fie alături de Emil Boc și Ilie Bolojan în primii cei mai buni edili ai PNL (VIDEO)
13:12 - Ciprian Ciucu, despre investițiile Primăriei Sector 6 în Educație: „Va fi construit cel mai important și cel mai fain colegiu tehnic din țară – și asta vă promit – la PTTR” (VIDEO)
12:59 - Un român a amenințat că aruncă un bloc în aer, în Italia: „Nu-mi găsesc un loc de muncă și m-a părăsit soția”
12:52 - Blinken a ajuns în Israel, pentru discuțiile de încetare a focului din Gaza, a 11-a oară după ce a început războiul
12:45 - Alexandru Dimitriu îl acuză pe Piedone de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 5: „100 de milioane de lei sunt date prin achiziții directe” (VIDEO)
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie