Raluca Turcan: Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală, 65 de ani

Publicat: 03 06. 2021, 00:00
Foto: Guvernul României / Facebook

Guvernul plănuiește o egalizare a vârstei de pensionare pentru femei și bărbați, la 65 de ani. Anunțul a fost făcut miercuri seară de ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a precizat că nu se pune problema să fie depășită vârsta de 65 de ani.

Raluca Turcan anunță egalizarea vârstei de pensionare pentru femei și bărbați

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030. (…) Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a declarat Raluca Turcan, la Digi 24.

Totodată, ministrul Muncii a precizat că procesul de digitalizare a dosarelor de pensie ar putea fi încheiat în 2023, când românii ar putea să își acceseze dosarul privat de pensie în format electronic.

Iar în 2022, ar putea fi gata Legea Pensiilor.

”Legea Pensiilor, cu recalcularea pensiilor, va fi gata, eu sper, la finalul anului 2022. Așa ne-am asumat în PNRR. (…) Pensiile vor fi recalculate după o nouă formulă care va include și indicele de corecție. (…) Formula de calcul va aduce o predictibilitate în privința calculării pensiilor pe termen lung, astfel încât orice majorare de pensie să fie scoasă din pixul politicienilor”,a mai spus Raluca Turcan.