Raluca Turcan: România este singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber

Raluca Turcan: România este singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber

România este singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber,a declarat sâmbătă, la Constanţa, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a fost prezentă sâmbătă, la Constanţa, unde a dat startul maratonului de vaccinare într-un autobuz supraetajat, aflat în Portul Turistic Tomis.

„Am ales să vin astăzi la inaugurarea acestui centru mobil de vaccinare din Constanţa întrucât e important momentul din mai multe puncte de vedere: să dăm un semnal că procesul de vaccinare trebuie să continue şi să fie din ce în ce mai intens în primul rând cu persoanele vaccinate cu prima doză. În acelaşi timp, se apropie sezonul estival.În Constanţa lucrul acesta poate să ajute nu doar judeţul ci şi întregul litoral să se desfăşoare acest sezon estival fără griji, fără probleme şi oamenii să simtă că revin la normalitate. Singura soluţie pentru a reveni la normalitate este vaccinarea”, a spus Raluca Turcan.

Ea a mai subliniat că lucrurile merg bine în Constanţa, judeţul fiind în topul naţional în privinţa ratei de vaccinare dar şi în ceea ce priveşte colaborarea între instituţiile responsabile pentru procesul vaccinării.

„Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în materie de vaccinare trebuie să existe cât mai multe astfel de centre mobile, instituţiile să colaboreze între ele, e important să meargă procesul vaccinării în mediul rural, să ne apropiem de persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea, întotdeauna, să se deplaseze pentru vaccinare, şi în felul acesta să putem, ca ţară, undeva în luna august să ne apropiem de un procent de 50% populaţie imunizată.

Suntem singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber iar lucrul acesta se desfăşoară fără niciun fel de problemă. De asemenea, suntem, ca ţară, în top european în privinţa posibilităţilor de vaccinare în funcţie de cei care aleg să se vaccineze(…) În mai puţin de 5 luni de la apariţia vaccinului România a avut o rată a vaccinării bună şi exemplară la nivelul Uniunii Europene”.

Întrebată cum i se pare vaccinarea într-un autobuz supraetajat, Raluca Turcan a răspuns: „Inedită, atrăgătoare, mobilizatoare şi până la urmă eficientă”.

Un maraton de vaccinare anti COVID-19 are loc la sfârşitul acestei săptămâni, în municipiul Constanţa, într-un autobuz supraetajat aflat în Portul Turistic Tomis.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate/paşaport). Imunizarea se va face exclusiv cu vaccinul Pfizer.

Evenimentul are loc sâmbătă, între orele 11.30 – 20.00 şi duminică, între orele 10.00 – 20.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”