Raluca Turcan: Politicianul Diaconu a primit o palmă din partea justiției, actorul Diaconu rămâne și el cu o pată pe onoare

Raluca Turcan: Politicianul Diaconu a primit o palmă din partea justiției, actorul Diaconu rămâne și el cu o pată pe onoare

Vicepreședintele PLD Raluca Turcan a declarat, miercuri, că politicianul Mircea Diaconu a primit o palmă din partea justiției.

Liderul democrat liberal a făcut această declarație după ce Curtea Constituțională a admis sesizarea CSM privind punerea în executare de către Senat a hotătârii judecătoreşti referitoare la incompatibilitatea politicianului.

Mai mult, Turcan spune că persoana care ”a girat politic această situație”, Victor Ponta, ar trebui să își înainteze demisia.

„Politicianul Mircea Diaconu a primit astăzi o palmă din partea justiției, după ce CCR a admis sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea în executare de către Senat a hotărârii judecătorești referitoare la incompatibilitatea politicianului. Actorul Mircea Diaconu rămâne și el cu o pată, după ce a intrat în jocul politicianist propus de USL. Ar fi trebuit să știe că într-un stat de drept trebuie să existe respect pentru lege, iar principiul separării puterilor în stat trebuie să rămână intact”, a declarat Raluca Turcan într-un comunicat de presă.

Potrivit deputatului democrat-liberal, „Victor Ponta, premierul României, copreședintele USL, persoana care a girat politic această situație, ar trebui să își înainteze demisia. Ar fi gestul care ar mai spăla din onoarea țării, murdărită de parlamentarii USL care au refuzat punerea în executare a unei hotărâri a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Știm încă că nu o va face, pentru că deja ne-am dat seama că valorile lui nu sunt nicidecum justiția, respectul pentru instituțiile statului.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`