„PNL exclude colaboarea cu PSD”. Reacția Ralucăi Turcan, după ce Marcel Ciolacu a avansat varianta unui guvern de uniune națională

Publicat: 18 01. 2020, 15:10
Foto: gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că PNL nu va colabora cu PSD și că Marcel Ciolacu, liderul interimar al social-democraților, este naiv dacă are pretenția că va fi „parte la guvernare”.

Reacția vine după ce șeful PSD a declarat că, dacă moțiunea de cenzură va trece, există varianta unui guvern de uniune naţională, precizează Agerpres.

Întrebată dacă vede posibil un astfel de Guvern, Turcan a arătat că ideea a venit din partea „candidatului la preşedinţia PSD” Marcel Ciolacu.

„Aici o să vă spun câteva lucruri foarte limpede: 1 – Există un singur partid politic cu care PNL exclude orice formă de colaborare şi acela este PSD. 2 – Românii au avut timp trei ani de zile să vadă ce înseamnă formulă de guvernare inventată de către PSD. 3. În momentul de faţă, reprezentarea politică a PSD s-a înjumătăţit şi credem că este o dovadă de naivitate şi lipsă de ancorare în realitate să ai pretenţia să oferi o guvernare sau să fi parte la guvernare după ce trei ani de zile ai lucrat împotriva românilor şi a partenerilor internaţionali. Eu cred că nu ne permitem să uităm, ceea ce a însemnat guvernarea PSD. (…) aşadar excludem orice posibilitate de asociere, de colaborare cu PSD”, a declarat Raluca Turcan.