Raluca Turcan, la o acțiune de împădurire în județul Sibiu: ”Am participat la plantarea a 1.300 de puieți de gorun și pin – parte dintr-o viitoare pădure”
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a luat parte, sâmbătă, la o acțiune de împădurire, organizată în județul Sibiu. 1.300 de puieți de gorun și pin au fost plantați pe dealurile de la poalele Munților Lotrului.
Ministrul Muncii, la o acțiune de împădurire pe dealurile de la poalele Munților Lotrului
”O zi de primăvară în aer liber, între prieteni și cu gândul la natură – asta au pregătit pentru astăzi neobosiții voluntari PNL Sibiu, Echipa Galbenă, împreună cu Ocolul Silvic Tălmaciu și Primăria Tălmaciu.
Nu departe de oraș, pe dealurile de la poalele Munților Lotrului, am participat la plantarea a 1.300 de puieți de gorun și pin – parte dintr-o viitoare pădure care la rândul său va deveni parte din ceea ce România are ambiția să îndeplinească: 40% suprafață împădurită.
Am avut astăzi alături sibieni al căror atașament pentru comunitate și pentru oamenii care trăiesc în ea a fost demonstrat nu o dată. I-am însoțit deseori în misiunile lor la instituțiile de ocrotire socială, în acțiuni de sprijin destinate persoanelor vulnerabile, în proiecte umanitare. “Fii bun ori de câte ori este posibil” – spunea cineva. Ei bine, este posibil mereu!”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.
Raluca Turcan, la o acțiune de împădurire în județul Sibiu: ”Am participat la plantarea a 1.300 de puieți de gorun și pin – parte dintr-o viitoare pădure”
Și Klaus Iohannis a participat la o acțiune similară în orașul Dăbuleni, din județul Dolj
Acțiunea de sâmbătă, de la Sibiu, vine la câteva zile după ce președintele Klaus Iohannis a participat la o acțiune similară în zona deșertificată din sudul României, în orașul Dăbuleni, din județul Dolj.
”În Dolj, deșertificarea e o realitate. Pământul arabil s-a transformat în teren nisipos. Dacă nu se face nimic, nisipul se duce mai departe ți deja acum avem o pierdere de peste 1000 de hectare de teren arabil în fiecare am. Trebuie intervenit.
Cealaltă chestiune ține de mediu și denevoia de a avea mai multe păduri. Cu toții ne dorim un mediu curat pentru noi și viitoarele generații. Cam toată lumea a înțeles pericolul încălzirii climatice și metoda cea mai eficientă pentru combaterea schimbării climatice: extinderea suprafețelor de pădure. Am discutat cu Guvernul. Am decis să alocăm o sumă imensă, 1,5 miliarde euro, pentru împăduriri
Aceste acțiuni, împreună cu oprirea tăierilor ilegale, sigur vor duce la un progres semnificativ, la recuperarea terenului valoros și la îmbunătățirea mediului în general”, a declarat atunci Klaus Iohannis.