Raluca Turcan: Există o revigorare a consumului de lectură. A crescut consumul cultural în format online, o mutație pe care orice ministru al Culturii ar trebui să o speculeze pozitiv (VIDEO)

Raluca Turcan: Există o revigorare a consumului de lectură. A crescut consumul cultural în format online, o mutație pe care orice ministru al Culturii ar trebui să o speculeze pozitiv (VIDEO)
Foto: Facebook @ Raluca Turcan

Chiar dacă numărul celor care nu citesc este foarte mare, există o revigorare a consumului de lectură, inclusiv în format electronic, a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Alex Vlădescu.

Raluca Turcan, pe B1 TV, despre numărul românilor care o citesc

Întrebată despre statistica privind faptul că 11 milioane de români n-au citit nicio carte, Raluca Turcan a spus: „Da, este dramatică. Primul lucru pe care l-am făcut, cred că în prima lună de mandat, a fost ca în program de evenimente culturale pe care ministerul le derulează, numit „Acces”, să fie dedicat lecturii și în felul acesta am finanțat foarte multe evenimente, organinzații non-guvernamentale care în diferite locații promovează cultura”.

„Anul acesta finanțăm tabere de lectură și de creație, tot prin programul Acces, și nu mai puțin importantă este și implicarea noastră în târgurile de carte pe care Ministerul Culturii le face, Bookfest este embematic. Cifrele arată că numărul editurilor, al titlurilor noi apărute sunt în creștere”, a adăugat ministrul Culturii.

Raluca Turcan: A crescut consumul cultural în format online

„Chiar dacă numărul celor care nu citesc este foarte mare, există o revigorare a consumului de lectură, inclusiv în format electronic. De altfel, s-a creat o mutație interesantă și pe care orice ministru al Culturii ar trebui să o speculeze în sensul pozitiv, și anume a crescut consumul cultural în format online. De aceea, pun mare accent pe digitizare, adică vizionarea unor spectacole în format online, concerte, festivaluri, inclusiv accesarea cărților, bibliotecilor, colecțiilor din biblioteci în format online”, a continuat Raluca Turcan.

Întrebată când a citit ea ultima oară, Raluca Turcan a adăugat: „Aseară, în mașină. Este o carte despre tuberoze la Hoghilag, scrisă de o doamnă care are o proprietate (…). Fizic (formatul în care a citit, n.r.), dar în același timp zilnic citesc și în format online”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`