Raluca Turcan: Dacă salariile parlamentarilor ar reflecta performanța acestora, atunci ar trebui scăzute în momentul de față

Raluca Turcan: Dacă salariile parlamentarilor ar reflecta performanța acestora, atunci ar trebui scăzute în momentul de față

Printre toate declarațiile senatorilor care cer mărirea salariilor parlamentarilor pentru că fie nu au bani de coafor, fie nu sunt suficienți pentru a-și schimba zilnic cămășile și costumele, vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, vine cu o declarație menită să liniștească apele.

Deputata este de părere că salariile parlamentarilor din acest moment ar trebui scăzute dacă s-ar raporta la activitatea pe care aceștia o desfășoară, scrie Hotnews.

„Pe acest subiect, punctul meu de vedere este mult mai nuanțat. Și anume, dacă privim chestiunea din punct de vedere personal, aruncăm subiectul în aer. Dacă privim chestiunea prin lupa electorală, suntem ipocriți. Dacă salariile parlamentarilor ar reflecta performanța parlamentarilor, atunci acestea ar trebui scăzute în momentul de față. Vă spun foarte sincer, ca nivel de clasă politică, însă dacă oamenii politici s-ar duce în Parlament să servească interesul public, dacă Parlamentul ar fi mai suplu, mai eficient, salariile ar trebui crescute”, a declarat liberala.

Vicepreședintele PNL a adăugat că această chestiune ar merita o dezbatere, ea fiind  „printre aceia care au activitate parlamentară, au eficiență, au credibilitate. Și pot să vorbesc despre asta și nu vreau să fiu ipocrită așa cum îi aud pe unii care spun: >”.

Pe de altă parte, deputatei i se pare mai important să se pună accent pe salariile din educație, sănătate, pe reformarea clasei politice, eficientizarea Parlamentului.

Un alt liberal, Mircea Cazan, copreședinte PNL Sibiu consideră că cel mai mare salariul din România trebuie să fie egal cu al președintelui.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`