Raed Arafat: Recunoaștem conflictul de interese al medicilor care lucrează și la stat și la privat. Nu există nicio intenție să îl interzicem

Raed Arafat: Recunoaștem conflictul de interese al medicilor care lucrează și la stat și la privat. Nu există nicio intenție să îl interzicem

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat susține că ministerul recunoaște existența unui conflict de interese în cazul medicilor care lucrează, în paralel, în spitale de stat și în instituții private, dar nu există nicio intenție, pentru moment de a interzice acest lucru, notează Hotnews.

„Recunoașterea acestui conflict de interese trebuia să fie făcută și trebuia să se zică public, chiar dacă nu poate fi generalizat, diferă de la loc la loc, dar trebuia recunoscută”, a declarat Raed Arafat, la TVR1.

Întrebat dacă ministerul va lua măsuri în această privință, Arafat a declarat că nu se poate interzice medicilor să lucreze în ambele locuri.

„Acest lucru nu este în intenția ministerului. Nu l-am auzit nici pe domnul Nicolaescu spunând așa ceva”, a adăugat Arafat

„Este posibil ca la un anumit moment să iei anumite categorii pe problema deciziei, să spui că nu poți să ai decizie managerială într-un spital public când tu ești implicat și într-un spital privat – iarăși, asta nu s-a zis că se va face, dar vă dau un exemplu -, dar nicio vorbă despre măsuri concrete de a sista și să spunem medicilor că nu pot lucra în ambele locuri”, a completat Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că o asemenea măsură ar putea fi luată în contextul creșterii salariilor „pentru că este o problemă de venituri aici, și nu ai cum să faci acest lucru în situația actuală de venituri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`