Raed Arafat: Organizatorul, obligat să verifice că persoanele care intră sunt vaccinate, dacă acestea intră pe scenariul cu persoanele vaccinate. Dacă nu verifică, va fi amendat VIDEO)

Raed Arafat: Organizatorul, obligat să verifice că persoanele care intră sunt vaccinate, dacă acestea intră pe scenariul cu persoanele vaccinate. Dacă nu verifică, va fi amendat VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat că organizatorul este obligat să verifice că persoanele care intră într-o locație sunt vaccinate anti-COVID-19, în cazul în care accesul se face pe baza scenariului privind vaccinarea. „Dacă rămâne pe scenariul minimal, fără persoane vaccinate, atunci nu mai e nicio problemă, dar dacă intră pe scenariul respectiv, atunci are obligația să verifice că persoanele sunt vaccinate”, spune demnitarul.

Organizatorul eobligat să verifice că persoanele care intră sunt vaccinate, dacă acestea intră pe scenariul cu persoanele vaccinate, a precizat Raed Arafat

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, o Hotărâre pentru relaxarea de restricții, act normativ care marchează debutul revenirii la normalitate și care prevede, printre altele, renunțarea la obligativitatea de a purta mască în aer liber, cu excepția spațiilor deschise aglomerate, și la carantina de noapte.

Întrebat ce se întâmplă în cazul în care sunt agenți economici care nu verifică dacă persoanele sunt vaccinate, sau mai exact ce sancțiuni sunt prevăzute, secretarul de stat a precizat: „Persoana respectivă este amendată, fără nicio discuție, deci persoana care este organizator. Organizatorul are obligativitatea de a verifica că persoanele care intră sunt vaccinate, dacă intră pe scenariul cu persoanele vaccinate. Dacă rămâne pe scenariul minimal, fără persoane vaccinate, atunci nu mai e nicio problemă, dar dacă intră pe scenariul respectiv, atunci are obligația să verifice că persoanele sunt vaccinate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`