Radu Stroe: Legea privind statutul polițistului trebuie schimbată

Publicat: 03 01. 2013, 15:57

Legea care reglementează statutul poliţistului trebuie schimbată, pentru că este veche, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Acesta a precizat că în cel mult o lună va trebui lansat un nou proiect de act normativ în acest sens, informează Mediafax.
Radu Stroe a anunțat că joi a avut deja o întâlnire cu toate sindicatele din MAI şi a discutat refacerea Legii 360, privind statutul poliţistului.

„Este o lege veche, viaţa a mers înainte şi va trebui să lansăm cât de curând, poate în cel mult o lună, un nou proiect de lege Statutul poliţistului”, a spus Radu Stroe.

Ministrul nu a specificat clar ce moficări vor fi aduse legii, însă a dat ca exemplu situaţia de la IPJ Olt, unde, în noiembrie 2012, un control a dus la cercetarea prealabilă a şefului instituţiei, împreună cu cei doi adjuncţi ai acestuia, a şefului Poliţiei oraşului Balş şi a altor opt poliţişti cu funcţii de conducere.

Tot în județul Olt, o poliţistă l-a înjunghiat de mai multe ori în abdomen și picioare pe fostul ei şef, pentru că acesta ar fi violat-o cu şase luni înainte.