Radu Oprea (PSD), despre „problema Bode”: Am atras atenția că e o chestiune care afectează imaginea Guvernului în ansamblul său, dar am respectat protocolul coaliției și nu am intervenit (VIDEO)

Radu Oprea (PSD), despre „problema Bode”: Am atras atenția că e o chestiune care afectează imaginea Guvernului în ansamblul său, dar am respectat protocolul coaliției și nu am intervenit (VIDEO)
Foto: Facebook @ Ștefan Radu Oprea

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat joi, pentru B1 TV, că scandalul în care e implicat Lucian Bode, ministrul de Interne, legat de plagiat afectează imaginea Guvernului în ansamblul său, dar social-democrații nu au intervenit deoarece Bode e ministru PNL și ei au vrut să respecte protocolul coaliției.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, despre „problema Bode”

Întrebat dacă PSD se așteaptă să plece Bode de la Ministerul de Interne, Oprea a răspuns: „Ce a spus președintele Iohannis e un lucru pe care PSD l-a susținut până acum. Am ieșit public și am susținut ce a spus președintele Iohannis, dar dl Bode e ministru PNL și știți că cel care decide asupra prestației și mandatelor miniștrilor e premierul, care e și președintele PNL. Din această perspectivă, e o problemă a PNL”.

„Am atras atenția că este și o chestiune care afectează Guvernul ca imagine în totalitatea lui, dar am respectat protocolul coaliției și nu am intervenit în această chestiune, că e o treabă a PNL. Trebuie să regleze această problemă și azi inclusiv Iohannis a intervenit în acest subiect”, a mai declarat Radu Oprea.

Amintim în acest context că o moțiune simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotrva ministrului Lucian Bode a picat, miercuri, în Camera Deputaților. Au fost 90 de voturi ”pentru”, 189 ”contra” și o abținere. Trei deputați nu au votat.

Ce a spus Iohannis despre scandalul de plagiat în care e implicat Bode

Joi, aflat la Bruxelles pentru o reuniune a Consiliului European, președintele Klaus Iohannis a admis că există probleme în ceea ce-l privește pe Bode și a precizat că se așteaptă să fie luată o decizie în privința acestuia până la rotativa guvernamentală din luna mai.

„Este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios și eu am încredere că în PNL și domnul Bode personal vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Eu personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie”, a declarat Klaus Iohannis.

Reacția lui Bode la afirmațiile lui Iohannis

La câteva ore după, ministrul de Interne a susținut că el nu a plagiat, că a respectat legea și a dat vina pe USR.

„Omul politic trăieşte din percepţii. Iar percepţia pe care cei de Uniunea Sabotaţi România, demolatorii acestei ţări, au încercat să o construiască în spaţiul public a fost una că am greşit, că am plagiat şi că sunt un hoţ. Cei de la USR au aruncat injurii şi acuzaţii nefondate, investind milioane de euro în campanii şi atacuri la adresa mea. Am determinarea să arăt adevărul”, a declarat Lucian Bode.

Acesta a mai susținut că el și PNL vor lua o hotărâre așa încât să nu afecteze „nici imaginea, nici parcursul” partidului, dar nici să dea „satisfacţie minciunii şi dezinformării”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei