Radu Oprea: Miniștrii nu au putut veni la audierile pentru buget din cauza protestului din curtea Parlamentului

Radu Oprea: Miniștrii nu au putut veni la audierile pentru buget din cauza protestului din curtea Parlamentului
Foto: Ștefan Radu Oprea / Facebook

Miniștrii nu au mai putut veni la audierile pentru bugetul pe 2022, din cauza protestului AUR ce a avut loc inclusiv în curtea Parlamentului Audierile erau programate pentru ora 14:00, însă senatorul PSD Radu Oprea a ținut să precizeze că miniștrii nu au mai putu ajunge, din cauza situației cauzate în curtea Senatului. 

Toate intrările și ieșirile din Parlament au fost blocate de către SPP, după ce zecile de protestatari au intrat în curtea Parlamentului.

Miniștrii nu au mai putut veni la audierile pentru buget, spune Radu Oprea

Ar fi trebuit să începem la ora 14.00 audierile în comisiile de specialitate pentru legea bugetului de stat. Deja se depun amendamentele, ar fi trebuit să începem acest lucru astfel încât până joi să și reușim să votăm bugetul de stat pe 2022.

Practic, chiar vorbeam cu cei din comisia de buget de la Senat, că nu văd efectiv cum s-ar putea desfășura această activitate astfel, cu toate intrările și ieșirile închise. Reprezentanții instituțiilor și ai ministerelor care ar fi trebuit să ajungă la aceste audieri, nu văd cum ar putea să o facă. Nu știu cum am putea să ne desfășură activitatea astăzi.

La grupul senatorilor PSD lumea este îngrijorată, dar nu speriată de ceea ce se întâmplă, deși pe geamurile de la noi se văd foarte aproape cei care sunt chiar în fața intrării principale a Senatului.

Eu nu am văzut manifestare violentă din partea lor, în sensul de a vandaliza mașini, dar nu este nici în regulă faptul că activitatea este complet blocată și faptul că au putut să intre în curte fără o aprobare din partea celor care ar fi trebuit să asigure paza acestei instituții”, a declarat Radu Oprea, pentru Digi 24.

Parlamentul, dezbatere pentru bugetul pe 2022

Parlamentul urma să dezbată marți proiectul de buget pentru 2022. Birourile permanente reunite ale celor două Camere au stabilit ca senatorii și deputații să aibă timp până marți la ora 12:00 să depună toate amendamentele la cele două proiecte.

De la ora 14:00, bugetul pentru 2022 urma să intre în  comisiile de specialitate pentru aviz, iar de la ora 18:00 proiectul avea să ajungă în comisiile de buget – finanțe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)