Radu Oprea: Discutăm planul de viitor pentru România cu toți românii. Opiniile lor vor fi și în programul de guvernare, și în programul candidatului PSD pentru Președinție (VIDEO)

Publicat: 25 08. 2024, 20:51
Actualizat: 25 08. 2024, 21:35
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Radu Oprea, ministrul Economiei, a vorbit despre Congresul PSD, duminică, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, și a promis că opiniile românilor se vor regăsi atât în programul de guvernare, cât și în programul cu care va candida Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale.

Radu Oprea (PSD), pe B1 TV: Discutăm planul de viitor pentru România cu toți românii

Întrebat despre Congresul PSD de sâmbătă, ministrul social-democrat a spus: „Un congres ordinar, un congres care a avut loc la termenul stabilit (…), foarte bine organizat, un congres în care liderii partidului au venit și au spus membrilor de partid (…) care este planul de viitor pentru România”.

„Este un plan pe care îl discutăm împreună cu românii, știți că avem și acea platformă, «România dorită», în care pot interacționa cu noi toți cetățenii României să spună ce își doresc pe viitor, pe următorii 4-5 ani, de la România. Vorbim aici și de programul de guvernare, și de programul candidatului pentru Președinția României. Cu certitudine, opiniile românilor vor fi acolo. Cred că este un lucru foarte important ca dialogul acesta cu cetățenii României să fie unul continuu, așa cum am făcut și cum a făcut Marcel Ciolacu și în calitate de premier”, a adăugat Radu Oprea.

Ce a spus despre declarațiile la adresa PNL

Întrebat despre limbajul dur pe care l-au folosit liderii PSD în referirile la PNL, Radu Oprea a spus: „Doar am adus aminte de anumite lucruri care s-au întâmplat. Am adus aminte de o perioadă a guvernării când s-au cumpărat vaccinuri, când a fost plătit peste 1 miliard de euro pe vaccinuri, nu știm încă, nu e nimeni tras la răspundere”.

„Am vorbit despre faptul că a fost o perioadă în care deficitul a fost peste 9% și, din păcate pentru economia românească, pentru antreprenorii români, nici 2% din PIB nu s-au întors către ei pentru a veni apoi cu proiecte noi și pentru a susține antreprenorii care a fost greu loviți în perioada pandemiei”, a continuat Radu Oprea.