Radu Oprea, despre data alegerilor: Este vorba de a respecta un angajament. Știu că onoarea este extrem de importantă pentru un militar. Mă aștept ca Nicolae Ciucă să aibă acest sentiment al onoarei foarte dezvoltat (VIDEO)

Radu Oprea, despre data alegerilor: Este vorba de a respecta un angajament. Știu că onoarea este extrem de importantă pentru un militar. Mă aștept ca Nicolae Ciucă să aibă acest sentiment al onoarei foarte dezvoltat (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Radu Oprea, ministrul social-democrat al Economiei, a vorbit despre discuțiile dintre PSD și PNL cu privire la data alegerilor, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a amintit că „a fost convenit în coaliție acest calendar” al anului electoral.

Radu Oprea (PSD), pe B1 TV, despre data alegerilor prezidențiale

Întrebat dacă este de părere că vineri va fi dată Hotărârea de Guvern necesară în acest sens, ministrul social-democrat a spus: „Nu știu să vă răspund la această întrebare acum. Mai e puțin până mâine, vom vedea ce este pe ordinea de zi, dacă domnul Predoiu face acest lucru sau nu, dar să știți că nu este o directivă, din punctul meu de vedere”.

„Este vorba de respectarea unei înțelegeri, pentru că vă readuc aminte că a fost convenit în coaliție acest calendar, nu a fost o cerință a Partidului Social Democrat, a fost o convenție pe calendarul alegerilor, toate alegerile de anul acesta, au fost și aprobări în forurile statutare ale partidelor, inclusiv la PNL, din câte am citit în presă, a avut loc o astfel de ședință a forurilor decizionale, care au spus, da, așa procedăm”, a adăugat Radu Oprea.

Radu Oprea: Mă aștept ca Nicolae Ciucă să aibă acest sentiment al onoarei foarte dezvoltat

„Este vorba de a respecta un angajament pe care ți-l iei. Cred că e mai mult decât atât, e chiar o chestiune de onoare – și știu că onoarea este extrem de importantă pentru un militar, și atunci mă aștept ca președintele Nicolae Ciucă, care este profund, nu, e un militar cu carieră bogată, să aibă acest sentiment al onoarei foarte dezvoltare, și când ai un angajament să îl respecți”, a continuat Radu Oprea.

„Pentru că atunci când mergem în alegeri, cum este acest an electoral, ai un program de guvernare, un program de guvernare locală, un program ca Președinte al țării, ceea ce vrei să faci când vei fi în mandat – și atunci votul este cel care validează, vii în fața cetățenilor, spui un lucru și trebuie să te ții de cuvânt, pentru că acesta este sensul democrației profund. Atunci, dacă avem angajamente pe care ni le-am asumat statutar, nu le respectăm? Sunt întrebări pe care cred că orice cetățean și le-ar pune într-un mod firesc pe această chestiune de onorabilitate și de morală a deciziei, și atunci cred că lucrurile ar trebui să se întâmple așa cum au fost convenite”, a mai spus social-democratul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)