Radu Oprea consideră că România poate deveni un hub logistic pentru reconstrucția Ucrainei

Radu Oprea consideră că România poate deveni un hub logistic pentru reconstrucția Ucrainei
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Radu Oprea, s-a arătat de părere că țara noastră are poziția geografică, pregătirea și posibilitatea de a deveni un hub logistic pentru reconstrucția Ucrainei după încheierea războiului lansat de Rusia, transmite Agerpres.

Radu Oprea: Locul de muncă bine plătit, cea mai bună măsură de protecție socială în Europa

Aflat sâmbătă la o conferință organizată de PES activists România și PSD, Radu Oprea a susținut că social-democrații sunt mult mai pregătiți să vină cu măsuri bune în perioade de criză.

„Suntem mult mai aproape de cetăţeni, pentru că înţelegem mai bine nevoile pe care le au oamenii şi pentru că înţelegem felul în care putem redistribui în aceste momente de criză resursele societăţii, neuitând întreprinderile mici şi mijlocii, microîntreprinderile, care astăzi reprezintă peste 95% din totalul numărului de companii şi forţei de muncă din Uniunea Europeană. Lucrul acesta s-a văzut în timpul crizelor succesive, felul în care am înţeles că cea mai bună măsură de protecţie socială în Europa o reprezintă locul de muncă bine plătit şi acesta este un crez al social-democraţilor de a încuraja prin măsuri şi a susţine economia, astfel încât să avem locuri de muncă bine plătite”, a declarat ministrul Economiei.

El susține că acesta este, de altfel, și conceptul de la care s-a pornit în programul de guvernare al cabinetului condus de Marcel Ciolacu, cu măsuri punctuale și scheme de sprijin care să stimuleze economia românească.

„Ne dorim să avem cât mai multe produse româneşti de calitate pe mesele românilor şi să devenim exportatori în Europa şi în lume”, a mai spus Radu Oprea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)