Radu Miruță (USR), despre motivele pentru care a crescut deficitul bugetar: Asta se vede pe cifre. Este maximul numărului de angajați la stat, de când se țin evidențele și statisticile

Publicat: 23 07. 2024, 19:28
Actualizat: 23 07. 2024, 19:28
Foto: Radu Miruţă / Facebook

Deputatul USR, Radu Miruță, a avut o intervenție în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, unde a vorbit despre deficitul bugetar.

„Asta se vede pe cifre”

Deputatul a fost întrebat dacă deficitul a crescut din cauza investițiilor.

„Eu am auzit argumentația asta, dar nu am văzut firul logic din spate. Cu toții dacă avem un pic de răbdare și un pic de școală știm să citim niște linii de buget și știm să vedem cum se consumă bugetul de venituri și cheltuieli.

Nu există investiții făcute din care să crească acest deficit. În special, deficitul a crescut din creșterea cheltuielilor statului pentru întreținerea lui în sine. Rădăcina problemei, din punctul meu de vedere, este că față de alți ani în care venea PSD și schimba din ministere, până în județe, oamenii PNL-ului, după care venea PNL-ul și schimba oamenii PSD-ului, se menținea, totuși, un număr constant. Acum în numele stabilității, fiind și unii, și alții la guvernare nu au putut să-și dea afară oamenii, că țipau reciproc, și au inventat alte posturi, pentru că asta se vede pe cifre. Este maximul numărului de angajați la stat de când se țin evidențele și statisticile acestei Românii.

(…) nu am văzut care sunt posturile desființate. Au creat altele, adică au învârtit mămăliga asta până la final, diferența este una pozitivă.

La final sunt mai mulți angajați la stat”.