Radu Miruță (USR), despre întârzierea îndeplinirii jaloanelor din PNRR: „Premierul Ciolacu conjungă verbe doar la timpul viitor. Ne interesează ce se întâmplă real, dincolo de planuri”

Publicat: 02 11. 2023, 13:32
Foto: Facebook / Radu Miruță

Deputatul USR Radu Miruță a comentat în emisiunea News Pass afirmațiile premierului Marcel Ciolacu privind întârzierea îndeplinirii jaloanelor din PNRR. Acesta a precizat că dincolo de declarații, mult mai important este ca Guvernul să facă efectiv ceva pentru a evita pierderea banilor din PNRR:

„Filosofia acestor jaloane este foarte simplă, îndeplinești niște condiții dacă vrei să primești niște bani. Pe măsură ce nu îndeplinești condițiile pierzi bani. Niciodată nu este prea târziu în ceea ce privește riscurile de a pierde bani în continuare. Problema domnului Ciolacu este că dumnealui vrea doar să genereze titluri cum că este preocupat de acest PNRR și mai degrabă de condiția de a nu pierde bani. Realitatea este că măsurile pe care dumnealui le ia nu îndeplinesc aceste jaloane.

Am văzut ce s-a întâmplat pe zona de energie unde s-au pierdut bani, vedem această lege a pensiilor care, din spusele specialiștilor, nu respectă jaloanele din PNRR. Sunt chestiuni despre care domnul Ciolacu pentru a arăta că este preocupat ar trebuie să le facă și să prezinte opiniei publice rezultatele cum că Comisia Europeană a bifat ca fiind îndeplinite aceste jaloane. Altfel, știrile sunt că domnul Ciolacu este preocupat ca miniștri să și facă treaba ceea ce este o chestiune obligatorie din fișa postului.

Aș vrea să îl văd pe premierul țării mele că vine și prezintă o listă cum că România și-a făcut temele și în baza faptului că a fost conștiincioasă a primit bani. Domnul Ciolacu conjungă verbe doar la timpul viitor, că vom face, vom demara, vom merge, vom vizita…ne interesează ce se întâmplă real, dincolo de planuri”.