Radu Miruță (USR), despre întârzierea îndeplinirii jaloanelor din PNRR: „Premierul Ciolacu conjungă verbe doar la timpul viitor. Ne interesează ce se întâmplă real, dincolo de planuri”

Radu Miruță (USR), despre întârzierea îndeplinirii jaloanelor din PNRR: Premierul Ciolacu conjungă verbe doar la timpul viitor. Ne interesează ce se întâmplă real, dincolo de planuri
Foto: Facebook / Radu Miruță

Deputatul USR Radu Miruță a comentat în emisiunea News Pass afirmațiile premierului Marcel Ciolacu privind întârzierea îndeplinirii jaloanelor din PNRR. Acesta a precizat că dincolo de declarații, mult mai important este ca Guvernul să facă efectiv ceva pentru a evita pierderea banilor din PNRR:

„Filosofia acestor jaloane este foarte simplă, îndeplinești niște condiții dacă vrei să primești niște bani. Pe măsură ce nu îndeplinești condițiile pierzi bani. Niciodată nu este prea târziu în ceea ce privește riscurile de a pierde bani în continuare. Problema domnului Ciolacu este că dumnealui vrea doar să genereze titluri cum că este preocupat de acest PNRR și mai degrabă de condiția de a nu pierde bani. Realitatea este că măsurile pe care dumnealui le ia nu îndeplinesc aceste jaloane.

Am văzut ce s-a întâmplat pe zona de energie unde s-au pierdut bani, vedem această lege a pensiilor care, din spusele specialiștilor, nu respectă jaloanele din PNRR. Sunt chestiuni despre care domnul Ciolacu pentru a arăta că este preocupat ar trebuie să le facă și să prezinte opiniei publice rezultatele cum că Comisia Europeană a bifat ca fiind îndeplinite aceste jaloane. Altfel, știrile sunt că domnul Ciolacu este preocupat ca miniștri să și facă treaba ceea ce este o chestiune obligatorie din fișa postului.

Aș vrea să îl văd pe premierul țării mele că vine și prezintă o listă cum că România și-a făcut temele și în baza faptului că a fost conștiincioasă a primit bani. Domnul Ciolacu conjungă verbe doar la timpul viitor, că vom face, vom demara, vom merge, vom vizita…ne interesează ce se întâmplă real, dincolo de planuri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație