Radu Miruță: Rezultatele tăierilor anunțate de către Guvern sunt cu aproape 0 lei întorși la bugetul de stat. Specialiștii spun că trebuie reduse cheltuielile statului și trebuie scăzută taxarea pe muncă (VIDEO)

Radu Miruță: Rezultatele tăierilor anunțate de către Guvern sunt cu aproape 0 lei întorși la bugetul de stat. Specialiștii spun că trebuie reduse cheltuielile statului și trebuie scăzută taxarea pe muncă (VIDEO)
Foto: Facebook / Radu Miruță

Toți specialiștii spun că, în astfel de momente, trebuie reduse cheltuielile statului și trebuie scăzută taxarea de muncă, a declarat deputatul USR Radu Miruță, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Radu Miruță, pe B1 TV, despre tăierile anunțate de Guvern

Întrebat despre economiile anunțate de guvern la nivel de hârtie și combustibil, deputatul USR a afirmat: „O prosteală, pentru că de fapt rezultatele tăierilor anunțate de către Guvern sunt cu aproape 0 lei întorși la bugetul de stat, care are o problemă de deficit. Ei se străduiesc să propage în spațiul public o preocupare de a inocula oamenilor că sunt determinați să reducă cheltuielile, sperând că oamenii nu merg mai profund cu analiza, mai adânc cu analiza. Toți specialiștii spun că, în astfel de momente, trebuie reduse cheltuielile statului și trebuie scăzută taxarea pe muncă”.

„Ei ne spun că vor să reducă cheltuielile statului, cum? Anulând 200.000 de posturi pentru care acum statul român nu plătește salarii, pentru că acele posturi nu sunt ocupate. Deci taie ce? De unde întorc bani din aceste lucruri? (…) Pot fi situații – și sunt situații – în care normarea muncii nu este distribuită în conformitate cu încărcarea respectivă. Sunt activități care sunt suprasolicitate și care nu au în organigramă posturi. Tăierea asta netedă, așa, la toată lumea la fel, s-ar putea rămână în continuare cu niște dezechilibre”, a adăugat Radu Miruță.

„În al treilea rând, am văzut din partea aceluiași guvern – atunci purta pălăria de premier domnul Ciucă, acum o poartă domnul Ciolacu, dar în aceeași simbioză erau – o ordonanță care prevedea blocarea posturilor la stat. Consecința după un an de zile a acestei ordonanțe, care «bloca» posturile la stat, a fost văzută în 2023, când am văzut plus 14.000 de angajați la stat după această ordonanță. Gura păcătosului, domnului Ciolacu, grăiește un mare adevăr – acela că spune spune vorbe și nu face nicio faptă”, a mai spus parlamentarul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)