Radu Miruță: PSD și PNL comasează și de-comasează date, înghițindu-și argumente de la o lună la alta. Acum nu mai este o risipă a banului public că desfășoară în trei săptămâni trei rânduri de alegeri? (VIDEO)

Radu Miruță: PSD și PNL comasează și de-comasează date, înghițindu-și argumente de la o lună la alta. Acum nu mai este o risipă a banului public că desfășoară în trei săptămâni trei rânduri de alegeri? (VIDEO)
Foto: Facebook / Radu Miruță

Deputatul USR Radu Miruță a vorbit despre calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare, joi, la Talk B1 cu Irina Petraru, și a afirmat ironic că PSD și PNL „comasează și de-comasează date, înghițindu-și argumente de la o lună la alta”.

Radu Miruță (USR), pe B1 TV, despre calendarul alegerilor

Întrebat despre calendarul stabilit de coaliția de guvernare, deputatul USR a spus: „Eu văd că oamenii ăștia din PSD și din PNL comasează și de-comasează date, înghițindu-și argumente de la o lună la alta. În vară ne argumentau că trebuie comasate alegerile pentru a face ceva reducere de bani, să nu se desfășoare alegeri la o săptămână diferență pentru a nu plăti delegați de două ori, pentru a nu plăti întreaga organizare. Acum vedem că argumentele povestite pentru 9 iunie sunt diametral opuse celor care se întâmplă în toamnă”.

„Eu mă întreb de ce nu au vrut să desfășoare alegerile parlamentare concomitent cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Era o chestiune uniformă, toate partidele aveau același efect al candidatului la alegerile prezidențiale, nu se punea problema că unul este avantajat sau dezavantajat după ce se vor fi desfășurat alegerile pentru primul tur, și era o economisire a banului public. De ce nu vor să facă asta? Este o chestiune la care dumnealor trebuie să răspundă, dar pe mine, mă rog, mă surprinde, dacă vreți, nu mă mai surprinde, mă deranjează așa întoarcerea asta de argumente. Acum nu mai este o risipă a banului public că desfășoară în trei săptămâni trei rânduri de alegeri?”, a adăugat Radu Miruță.

Radu Miruță: Discuțiile despre candidații la parlamentare vor fi umbrite

„Un alt aspect. Este foarte important pentru alegerile parlamentare și pentru alegerile prezidențiale să se reflecte acolo voința oamenilor în cunoștință de cauză. Dacă îi înnebunești pe oamenii aceștia în trei săptămâni la trei tipuri de alegeri, n-o să mai prea existe dezbatere despre ce pot face Parlamentul și candidații la parlamentare și despre atribuțiile Președintelui și candidatul la prezidențiale”, a continuat Radu Miruță.

„Va fi o discuție doar despre alegerea Președintelui României, pentru că omul înțelege, nu înțelege ce fac consiliul local, consiliul județean, Parlamentul, dar ce face primarul și ce face Președintele României asimilează mai ușor. Eu cred că este important pentru a se reflecta voința oamenilor în Parlament, de unde se emană un guvern ulterior, să poată exista discuții despre candidații la alegerile parlamentare, cum de asemenea să poată exista discuții despre candidatul la alegerile prezidențiale”, a explicat deputatul USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`