Radu Miruță, despre rocada la prezidențiale: Ceea ce se încearcă în aceste momente, este o schingiure a democrației, pentru teama de a ajunge să dai piept cu electoratul (VIDEO)

Publicat: 31 01. 2024, 22:01
Foto: Radu Miruţă / Facebook

Deputatul USR, Radu Miruță, a comentat în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, subiectul referitor la ideea PNL-ului privind rocada la prezidențiale. Miruță este de părere că prin toate aceste încercări, PNL-iștii evită cu orice preț să dea ochii cu electoratul.

„Ceea ce se încearcă în aceste momente este o schingiuire a democrației”

„Asta devoalează alte lucruri, pentru că apare o primă întrebare, în mintea mea, astă seară. De ce 10 ani și nu 15 sau 20? De ce 10 ani și nu 4-5 mandate? De ce doar la Președinție, nu și la primari? De ce nu alegem de acum 3 mandate de primar și de consilieri, să stea acolo în blocstart până când le vine rândul, să intre în post? Sigur că democrația trebuie respectată, sigur că poporul are întotdeauna dreptate, dar haideți să nu schimbăm mecanismele prin care reușim să culegem opinia poporului.

Pentru că ceea ce se încearcă în aceste momente este o schingiuire a democrației pentru teama de a ajunge să dai piept cu electoratul. Niște elevi buni, dacă ar fi într-o competiție din asta la Olimpiadă, seminar la școală, de abia ar aștepta să se întoarcă, să-i scoată profesorul la tablă și să arate întregii clase cât de bine s-au pregătit ei lucrând în tandem de doi ani de zile”, a spus deputatul USR.

„Ei caută tot felul de metode prin care să evite ajunsul în fața electoratului”

„Nu vedem că se întâmplă asta. Vedem că ei caută tot felul de metode prin care să evite ajunsul la tablă, să evite ajunsul în fața electoratului, unde trebuie să dea o dare de seamă. PNL știe foarte bine că a mărit taxele în România și nu ai cum să dezlipești de ei treaba asta. PNL știe foarte bine că a adus PSD la guvernare. PSD vede că oricât s-ar strădui domnul Ciolacu, are prin toate județele lideri marcanți care au probleme cu legea. Nu poți să te dezlipești de ei treaba asta, că nu sunt racordați la banul public.

Sunt lucruri pe care ei le știu și se tem să ajungă să fie întrebați despre asta, cu ștampila de vot în mână”, a mai precizat Radu Miruță.