Radu Miruță, despre presupusul refuz al lui Marcel Ciolacu de a-l numi pe Mircea Abrudean la SGG: PNL cere, nu primește, dar tace că s-a obișnuit în situația asta. O relație de subordonare (VIDEO)

Radu Miruță, despre presupusul refuz al lui Marcel Ciolacu de a-l numi pe Mircea Abrudean la SGG: PNL cere, nu primește, dar tace că s-a obișnuit în situația asta. O relație de subordonare (VIDEO)
Foto: Facebook / Radu Miruță

Deputatul USR Radu Miruță i-a ironizat pe cei de la PNL, duminică, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, în contextul în care premierul Mircea Ciolacu ar fi refuzat să îl numească pe Mircea Abrudean la Secretariatul General al Guvernului.

„E foarte funcțională interacțiunea. PNL cere, nu primește, dar tace că s-a obișnuit în situația asta, adică lucrurile funcționează, într-adevăr (…). N-ați mai văzut PNL-iști care trec la PSD?”, a declarat Radu Miruță.

Radu Miruță, pe B1 TV: „PNL a rămas să plătească tribut PSD-ului, sunt în această echipă cu o relație de subordonare”

Întrebat dacă pe cei din USR i-ar interesa o eventuală colaborare cu un PNL nemulțumit de PSD, Radu Miruță a afirmat: „Deocamdată PNL nu poate fi o discuție pentru USR, pentru că PNL a rămas să plătească tribut PSD-ului, sunt în această echipă cu o relație de subordonare. Nu este pe masă acest scenariu. USR a decis, ieri, să pornească discuții pentru o coaliție de dreapta, pornind de la oameni din societatea civilă, ONG-uri, partide politice, lideri politici care au fost și nu mai sunt acum în partide politice”.

„Istoria a arătat un lucru, și în `96, și în 2004, și în 2014, atunci când partidele de dreapta s-au unit, au reușit să schimbe, iar ceea ce vedem acum în România este o țară condusă cu exemple, cu consecințe greșite, de această coaliție, PSD, care are un copil orfan pe acolo, PNL, și există niște partide care generează o alternativă și este responsabilitatea noastră, la USR, să arătăm dacă suntem sau nu suntem capabili să facem treaba asta”, a adăugat deputatul USR.

Cât despre scorul mare al AUR, el a spus: „Eu îi înțeleg pe oameni, pentru că atunci când e instabilitate, atunci când simți consecințe în buzunarul propriu, atunci când începi să fii constrâns acasă, să poți face mai puține cu banii pe care îi câștigi, îți place și ești ușor sedus de declarații care îți gâdilă urechea, AUR, dincolo de aceste declarații, care uneori sunt corecte ca raționament, nu au nimic consistent în spate și eu cred că asta îi va duce la sufocare, pentru că nu poți să ajungi la guvernare doar declarând ceva”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)