Radu Miruță, despre exproprierile din Runcurel: „Pentru fiecare dintre cele 19 gospodării Guvernul Ciolacu plătește mai puțin decât pe o pereche de pantofi de-ale lui Marcel Ciolacu” (VIDEO)

Radu Miruță, despre exproprierile din Runcurel: „Pentru fiecare dintre cele 19 gospodării Guvernul Ciolacu plătește mai puțin decât pe o pereche de pantofi de-ale lui Marcel Ciolacu” (VIDEO)
Sursa foto: Radu Miruţă / Facebook

Deputatul USR Radu Miruță a efectuat o vizită în satul Runcurel, județul Gorj, și a reclamat nivelul despăgubirilor plătite de Guvern pentru exproprierile din zonă.

Radu Miruță (USR): Pentru fiecare dintre cele 19 gospodării Guvernul Ciolacu plătește mai puțin decât pe o pereche de pantofi de-ale lui Marcel Ciolacu

Deputatul USR a criticat nivelul stabilit de Guvern pentru despăgubirea familiilor expropriate din Runcurel în cadrul proiectului privind crearea de fronturi de lucru la Cariera Jilț Nord.

„2376 RON pentru o gospodarie cu 122.69 mp construiti. 5432 RON pentru 105 mp casa locuita. Asta a decis Guvernul Ciolacu prin HG 669/2024 sa le dea oamenilor «la justa valoare» pentru a ii expropria. Pentru fiecare dintre cele 19 gospodarii Guvernul plateste mai putin decat pe o pereche de pantofi de-ale lui Marcel Ciolacu”, a declarat Radu Miruță, miercuri, într-o postare pe Facebook.

„Este incredibil cum prin fața unor ministri, prin fața unor directori de companii a trecut si a fost aprobat un astfel document si nimeni nu s-a oprit o secunda sa judece ca este inadmisibil”, a adăugat el.

Radu Miruță a efectuat o vizită în zonă: Sunt gospodării funcționale

Deputatul USR a vizitat gospodăriile vizate de expropriere.

„Am fost in aceste case. Nu e granit pe jos, insa sunt gospodarii functionale. Acolo oamenii au unde pune masa, unde face o baie, unde sa doarma la caldura. Ii executa si nu le pune nimic la dispozitie, decat suma de bani in cont. 2000 lei pentru o casa de 122mp”, spune Radu Miruță.

„Cei care pot, vor da in judecata. Dar femeia de 87 de ani din filmarea de mai jos, careia cei 3 baieti i-au murit si care pe ce are acum primeste 5000 RON, ajunge oare la tribunal? Țara asta e condusă de dobitoci funcționali. Semneaza hartiile scoase de imprimanta fara sa adauge vreo judecata peste ce semneaza”, a continuat el.

„Am trimis in aceasta dimineata acest video ministrului Burduja si Secretariatului General al Guvernului. Cariera Jilț trebuie sa avanseze, dar nu oferindu-le celor expropiati banii pe care directorii din CEO ii au dimineata in buzunar cand cumpara covrigi”, a adăugat Radu Miruță.

„Hotararea de Guvern trebuie schimbata urgent, oamenilor expropriați le trebuie pus la dispozitie un loc in care sa poata locui pana cand isi obtin adevarata valoare in tribunale. Iar Guvernul care a emis o astfel de hotarare, trebuie sa plece acasa”, a mai spus parlamentarul de opoziție.

„Dnilor Weber si Iordache, nu va este jena cand colegii dumneavoatra de partid au cumpărat la pont casele vecinilor acestor oameni si apoi prin decizie politica au primit la schimb vile care se invart dupa soare in Targu Jiu? Pentru ei s-a putut…”, a conchis deputatul USR Radu Miruță.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`