Radu Miruță, despre decorarea lui Aurelian Bădulescu: O degradare a semnificației decorațiilor din partea Președintelui. Iohannis pare că își depășește recordurile de penibilitate în fiecare zi (VIDEO)

Publicat: 23 09. 2024, 18:49
Foto: Facebook / Radu Miruță

Deputatul USR Radu Miruță a comentat decizia Administrației Prezidențiale de a-l decora pe fostul viceprimar Aurelian Bădulescu, luni, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că pare că își depășește „recordurile de penibilitate” în fiecare zi”.

Radu Miruță (USR), pe B1 TV, despre decorarea lui Aurelian Bădulescu de către Klaus Iohannis

„Mie mi se pare o degradare a semnificației decorațiilor din partea Președintelui României ca un om de o asemenea agresivitate și un om lipsit de orice conținut de bun simț să fie decorat tocmai de Președinția României. Au mai fost de-a lungul istoriei oameni care au fost decorație de Președinție, unii dintre ei de o calitate superioară, care prin faptul că îi pui în aceeași cameră cu omul ăsta nu faci decât să batjocorești însemnătatea unei astfel de decorații”, a declarat Radu Miruță.

„Dincolo de asta, decorația asta nu este pe CNP-ul domnului Iohannis. Este, dacă vreți, pe codul fiscal al Președinției României. De bun simț, dacă se mai poate invoca treaba asta, ar fi să ne spună și nouă, domne`, pe criteriu l-ai decorat, domne`, pe omul ăsta? Domnul Iohannis pare că își depășește recordurile în fiecare zi, de penibilitate (…). Administrația Prezidențială a făcut ceva ce creează atât de multe dezbateri și nu are, dacă vreți, decența să vină să spună, domne`, astea au fost motivele mele”, a adăugat deputatul USR.