Radu Miruță, despre controversele legate de George Simion: „Dacă Marcel Ciolacu nu spune absolut nimic crește percepția că un vot pentru AUR este un vot pentru PSD”

Publicat: 25 10. 2024, 10:21
Sursa foto: Radu Miruţă / Facebook

Deputatul USR Radu Miruță a criticat într-o intervenție pentru B1 TV faptul că premierul Marcel Ciolacu nu a exprimat nicio poziție referitoare la dezvăluirile făcute de guvernul ucrainean și al Republicii Moldova despre posibile legături ale lui George Simion cu serviciile secrete rusești:

“Este alegerea domnului Ciolacu dacă oferă sau nu un răspuns. Din punctul meu de vedere, sigur v-a plăti un cost. Domnul George Simion nu este ultimul politician din România, acum intrat în spațiul public pe care nu îl știe nimeni, este un candidat la prezidențiale asupra căruia unui guvern al unui stat partener României îl anunță pe Guvernul României că în țara respectivă are interdicție pentru destabilizarea conduceriid e acolo. Este o chestiune foarte periculoasă care într-o țară normală ar primi un răspuns. Domnul Ciolacu poate să spună foarte simplu, cu instrumentele pe care le are la dispoziție că a verificat și că nu există niciun risc pentru România prezența și implicarea domnului Simion. Dacă domnul Ciolacu nu spune absolut nimic crește percepția că un vot pentru AUR este un vot pentru PSD”.

Radu Miruță l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu de dublă măsură:

“Când a fost vorba de doamna Șoșoacă care să fie scoasă din candidatura la prezidențiale acolo s-a justificat că are declarații împotriva intereselor României, declarații pro-ruse. Aici nu este vorba despre niște declarații, aici este ceva mult mai cuantificabil. Aici un Guvern spune despr eun om cu subiect și predicat. Nu se piate să ai dublă măsură. Domnul Ciolacu poate să exprime un punct de vedere al statului român”.