Radu Miruță, despre comasarea alegerilor: Aveau nevoie de o garanție care n-a apărut. Două săptămâni, tot Guvernul României a fost blocat pentru comasare. Toată discuția asta este cu un singur scop (VIDEO)

Publicat: 13 02. 2024, 22:04
Foto: Radu Miruţă / Facebook

Deputatul USR, Radu Miruță, a comentat subiectul comasării alegerilor, în cadrul emisiunii Atualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV.

Radu Miruță a vorbit despre strategiile din spatele comasării.

„Asta este ceea ce nu infirmă nimeni”

„Își imagina cineva că PSD-ul e o organizație de binefacere, care salvează PNL-ul, așa, gratuit? Nu cred că își imagina nimeni, decât poate domnul Ciucă în lipsă de alte soluții.

Eu aud ce spune PNL-ul începând de astă seară, de 2 săptămâni particip și eu la emisiuni, în care am văzut contorsionări ale comunicatorilor PNL, care se străduiau fără foarte multe argumente să justifice motivul pentru care o comasare ar fi fost bună. Nu știu ce s-a întâmplat de câteva zile încât toate argumentele astea acum îi pun într-o situație ridicolă. Ce mi se pare mie extraordinar de evident este următorul lucru. Aceste comasări, aceste alegeri suprapuse au fost cerute de către PNL.

Dacă lucrul ăsta nu se întâmplă și dacă se întâmplă, în oricare dintre variante, PNL-ul iese cu un handicap: 1 – a cerut asta pentru că este slab și a ajuns să ceară ajutorul de la dușmanul cândva politic al lor, care era PSD, asta e o dovadă extraordinar de mare de slăbiciune.

Al doilea scenariu în care comasarea nu se mai întâmplă, tu ai cerut ceva într-o coaliție, care nu s-a întâmplat. Înseamnă că nu ești foarte semnificativ acolo.

Al treilea lucru care îi dezavantajează și pe cei de la PNL, și pe cei de la PSD este intervenția domnului Iohannis, că de acolo mie mi se pare că s-a stricat joaca. A mers săptămâna trecută la Bruxelles, domnul Iohannis a cam spus că s-ar fi așteptat să-l întrebe și pe dumnealui despre viitorul candidat la președinție.

Asta este ceea ce nu infirmă nimeni și înțeleg că a spus-o la o ședință informală cu presa, unde au fost foarte mulți sau suficient de multe persoane prezente încât să confirme asta”, a explicat deputatul USR.

„PSD-ului îi era teamă că PNL ia scor mic”

„Dacă principalul levier al PNL-ului în continuare este un președinte căzut în dizgrația tuturor românilor, e un alt element să ne dăm seama cât de jos stă PNL-ul. Pe de altă parte, și PSD-ul ajunge să se ducă la domnul Iohannis ca la un notar.

Despre asta era vorba. PSD-ului îi era teamă că PNL ia scor mic. PNL-ul își execută leadership-ul pentru că a obținut un rezultat prost și înțelegerea pe care leadership-ul a avut-o cu PSD, nu mai are de cine să fie susținută, pentru că au plecat ăia de acolo. Și aveau nevoie de o garanție care n-a apărut. În tot acest timp, 2 săptămâni, tot Guvernul României a fost blocat pentru comasare. N-am văzut că au scăzut prețurile, între timp, n-am văzut că a scăzut inflația, n-am văzut că s-au rezolvat problemele oamenilor din stradă.

Toată discuția asta este cu un singur scop. Ce să facă pentru ca în schimbul unei guvernări dezastruoase, să găsească o gaică de care să se agațe în continuare de funcții”, a precizat Miruță.