Radu Mihaiu (USR): Nu cred că electoratul de dreapta va vota cu Nicolae Ciucă. Este prea mult asociat cu Marcel Ciolacu. Elena Lasconi, singurul om care are o șansă reală să-l bată pe Ciolacu în turul 2 (VIDEO)

Publicat: 25 10. 2024, 15:56
Actualizat: 25 10. 2024, 15:57
Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2. Sursa foto: Radu Mihaiu / Facebook

Radu Mihaiu (USR) a comentat în emisiunea „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, sondajele care au apărut cu privire la ce șanse au candidații la prezidențiale să ajungă în turul 2.

Mihaiu este de părere că electoratul de dreapta nu va vota cu Nicolae Ciucă, din cauză că “este prea mult asociat cu Marcel Ciolacu”.

Radu Mihaiu a mai precizat că această asociere este considerată o problemă reală, iar sondajele sugerează că aproape 50% dintre respondenți ar prefera să voteze cu Ciolacu în loc de Ciucă.

„Pentru oameni, este foarte greu să facă diferența între Ciucă și Ciolacu”

De asemenea, Mihaiu a mai adăugat că singurul om care are o șansă reală să-l bată pe Marcel Ciolacu în turul 2 este Elena Lasconi.

„E important să vedem, din punctul meu de vedere, într-adevăr, un trend al sondajelor și pe acest trend al sondajului, în afară de sondajele comandate de PNL, domnul Ciucă că sunt foarte slab. Sigur, în sondajele comandate de PNL stă bine, dar doar în acele sondaje, în restul, nu.

De exemplu, INSCOP care nu este comandat de USR, domnul Ciucă stă slab. Totuși, similar, nu la fel, dar similar cu sondajele pe care le avem noi, dar știți că în sondaje nu se măsoară doar ce procent e. Că și acolo ce procent e din total populație, din cei care dau un răspuns, din cei care dau un răspuns și vin la vot și sunt rezultate foarte diferite. În sondaje se întreabă și altceva și cred că e o chestie foarte relevantă, care reiese din sondajele pe care le văd eu și acest ceva foarte relevant este întrebarea, ok, dacă candidatul dumneavoastră n-ar mai participa la vot, cu cine ați vota? Și în cazul domnului Ciucă, să știți că foarte mulți, cred că undeva pe aproape de 50 %, zic că ar vota cu domnul Ciolacu, ceea ce ne arată politica ultimilor 3 ani.

Adică este evident că domnul Ciucă și domnul Ciolacu au fost în aceeași barcă și acum, pentru oameni, este foarte greu să facă diferența între domnul Ciucă și domnul Ciolacu. Și dintre cei 2, evident că mulți preferă să voteze cu domnul Ciolacu. De asta eu nu cred că electoratul de dreapta, chiar și PNL-iștii, eu nu cred că ei vor vota cu domnul Ciucă, pentru că este prea mult asociat cu domnul Ciolacu.

Asta este o problemă reală pe care o arată și sondajele, pentru că în sondaje nu se întreabă doar ce procent ai, se mai întreabă și alte lucruri. Și cred că în acest moment, de altfel, relevant în toate sondajele, singurul om care are o șansă reală să-l bată pe domnul Ciolacu în turul 2 este Elena Lasconi. Singurul om, în rest, toată lumea pierde și pierde cumva de departe. Deci e singurul om care are o șansă să-l bată pe domnul Ciolacu”, a spus Mihaiu.