Radu Mihaiu reclamă că voturile sale au fost încurcate cu ale unei candidate într-o secție de vot: Biroul Electoral a refuzat renumărarea voturilor, deși membrii secției au cerut în scris corectarea erorii (VIDEO)

Radu Mihaiu reclamă că voturile sale au fost încurcate cu ale unei candidate într-o secție de vot: Biroul Electoral a refuzat renumărarea voturilor, deși membrii secției au cerut în scris corectarea erorii (VIDEO)
Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2. Sursa foto: Radu Mihaiu / Facebook

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 și candidat pentru un nou mandat, a vorbit despre rezultatul alegerilor, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și susține că membrii unei secții de votare au recunoscut în scris că sute de voturi pentru el au fost atribuite în mod greșit candidatei Luminița Bughiu și, prin urmare, au cerut în scris corectarea erorii, însă Biroul Electoral de Sector a refuzat renumărarea voturilor.

Radu Mihaiu, pe B1 TV, despre alegerile pentru Primăria Sectorului 2

Întrebat despre acuzațiile pe care le aduce, edilul a explicat: „După 26 de ore de stat în secție, evident că membrii comisiei de numărare și-au notat pe ciornă, că nu puteau direct pe procesul-verbal, și-au notat pe ciornă direct rezultatele. Când a fost apoi la transcriere, ordinea în care s-au citit rezultatele a fost diferită. Drept urmare, pentru domnul Hopincă au fost trecute corect voturile, în cazul meu au fost trecute voturile doamnei Bughiu, și în cazul doamnei Bughiu au fost trecute voturile mele”.

„Este vorba de 333 de voturi care trebuiau să fie pentru mine și 47 pentru doamna Bughiu. De altfel, doamna Bughiu nu a luat peste 100 de voturi în nicio secție, numai aici a luat 333. Membrii secției de votare și-au dat seama de eroare, după ce au semnat pe procesul-verbal, și au venit la Biroul Electoral de Sector, și au dat în scris că vor să își corecteze această eroare. Sigur că, după ce au semnat, corectarea erorii nu se poate face decât după renumărarea voturilor, ca să vedem că e corect”, a continuat Radu Mihaiu.

Radu Mihaiu: Biroul Electoral a refuzat renumărarea voturilor, deși membrii secției au cerut în scris corectarea erorii

„Ceea ce s-a cerut de la 7 dimineața, ieri, luni, până la 12 noaptea, acestor oameni li s-a refuzat, li s-a tergiversat cererea de corectare și, într-un final, undeva în jurul orei 12 noaptea, după ce PSD și-a chemat o gașcă de oameni care huiduiau pe acolo și care voiau să pună presiune, au dat o decizie în Biroul Electoral de Sector să nu se renumere pentru că există semnăturile pe procesul-verbal, deși membrii secției de vot au spus că a fost o greșeală și că ei vor să se renumere ca să se vadă greșeala, să reiasă greșeala. Există aceste lucruri în scris și, cu toate acestea, Biroul Electoral de Sector continuă să lase acest rezultat, cu o diferență de peste 280 de voturi în favoarea mea și care pot influența decisiv aceste alegeri”, a mai declarat Radu Mihaiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie