Radu Mihaiu: Faptul că un primar de sector autorizează lucrare de infrastructură mare în sine este ilegal (VIDEO)

Publicat: 15 10. 2024, 16:37
Sursa foto: Radu Mihaiu / Facebook

Orice lucrare de infrastructură mare se autorizează la Primăria Capitalei, a declarat Radu Mihaiu (USR), primarul în exercițiu al Sectorului 2, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, în contextul tensiunilor referitoare la planșeul Unirii.

Radu Mihaiu (USR), pe B1 TV: Faptul că un primar de sector autorizează lucrare de infrastructură mare în sine este ilegal

„În primul rând, orice lucrare de infrastructură mare se autorizează la Primăria Capitalei, asta este foarte clar. Faptul că un primar de sector autorizează lucrare de infrastructură mare în sine este ilegal, indiferent unde este intabulat sau nu”, a declarat Radu Mihaiu.

„În al doilea rând, domnul prefect știe că pe vremea lui, când era primar la Sectorul 2, știe că a încercat să facă lucrări la suprafața stației de metrou și Prefectura de vremea aia i-a atacat dispoziția pe motiv că nu are atribuții să facă acest lucru, ca primărie de sector, și că îi trebuie protocol pentru chestia asta. Acum se găsește dumnealui să atace dispoziția domnului primar general”, a declarat primarul în exercițiu al Sectorului 2.

Radu Mihaiu: Este o luptă politică pe care Daniel Băluță a încercat să o facă

„Este evident o luptă politică în acest moment pe care domnul Băluță a încercat să o facă nici nu știu de ce, nu înțeleg de ce, probabil sunt niște bani pe care i-a promis cuiva, că altfel nu îmi imaginez. Nu știu, nu știu, aici, recunosc, speculez acest lucru, dar nu știu, că altfel nu înțeleg de ce este nevoie de autorizație de punere în siguranță, când se știe de acest planșeu de foarte mult timp, și de ce nu și-a luat toate avizele necesare. Asta deloc nu mi-e clar de ce n-a făcut-o domnul Băluță, că țin minte că anul trecut sau acum doi ani, când a lucrat tot la Pasajul Unirii tot domnul Băluță, de atunci știe de problemă și știa că trebuie să își obțină avizele”, a mai spus Radu Mihaiu.