Radu Mihaiu: „Am depus cereri de renumărare în foarte multe secții de vot” / „S-au înlocuit cifrele la mine către o altă contracandidată” (VIDEO)

Radu Mihaiu: Am depus cereri de renumărare în foarte multe secții de vot / S-au înlocuit cifrele la mine către o altă contracandidată (VIDEO)
Sursa foto: Facebook - Radu Mihaiu

Candidatul ADU la Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu, acuză Biroul Electoral de Sector că tergiversează soluționarea problemelor semnalate privind procesul electoral. Radu Mihaiu a prezentat într-o intervenție pentru B1 TV care sunt principalele nereguli și a spus că Biroul Electoral de Sector închide din pix procese verbale în secții care nu s-au închis:

Acuzații grave lansate de Radu Mihaiu

“Sunt multiple nereguli. Pe prima pe care am sesizat-o am făcut foarte repede întâmpinare către Biroul Electoral de Sector și încă este nerezolvată. S-au înlocuit cifrele la mine către o altă contracandidată, către doamna Bughiu. Deci 333 de voturi care trebuiau să fie ale mele au fost trecute la ea și voturile doamnei Bughiu au fost trecute la mine. Cei din secția de vot au recunoscut greșeala, că au transcris greșit datele în procesul verbal, încă nu s-a rezolvat această problemă. Biroul Electoral de Sector încearcă să tergiverseze renumărarea.

Toate acestea sunt o luptă contracronometru pentru că Biroul Electoral de Sector închide din pix procese verbale în secții care nu s-au închis. La secția de vot au dispărut voturi, au dispărut pur și simplu, voturi care nu s-au mai regăsit”.

Radu Mihaiu mai spune că diferența dintre el și Rareș Hopincă este foarte mică, prin urmare o renumărare a voturilor poate să răstoarne rezultatul:

“În acest moment, mai este o singură secție de vot de închis și diferența pe site-ul AEP este undeva la 500 de voturi. Dacă cele 280 de voturi sunt trecute corect în dreptul meu rămâne o diferență de aproximativ 220 care e posibil săc rească după introducerea ultimei secții, undeva spre 260-270 de voturi. În condițiile în care avem peste 500 de voturi exprimate și neintroduse în procesele verbale, alte peste 1.300 de buletine care au dispărut, nu au fost date alegătorilor dar au dispărut undeva există o întrebare legitimă dacă acestea nu au fost numărate sau duse undeva. Vrem să se renumere. Am depus cereri de renumărare în foarte multe secții de vot. La această diferență cele 500 de voturi pot să schimbe rezultatul”.

De asemenea, candidatul ADU acuză că PSD face presiuni asupra Biroului Electoral și asupra membrilor secțiilor de votare:

„Nu am nicio decizie în acest sens, sunt presiuni foarte mari din partea PSD, inclusiv în Biroul Electoral de Sector pentru ca lucrurile să se încheie așa. Au fost presiuni asupra membrilor comisiilor să nu se cunoscă eroarea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)