Klaus Iohannis: Radu Ioanid va fi noul ambasador al României în Israel (VIDEO)

Klaus Iohannis: Radu Ioanid va fi noul ambasador al României în Israel (VIDEO)

Istoricul Radu Ioanid va fi ambasadorul României în Israel, a anunțat, marți, președintele Klaus Iohannis.

Radu Ioanid estedirector al Departamentului de Arhivă al Muzeului Holocaustului din Washington.

„Această chestiune (a numirii ambasadorului în Israel, n.r.) a fost în atenţia mea tot timpul. Pot să vă spun astăzi că intenţionez să desemnez pe această poziţie pe domnul Radu Ioanid, care va intra în procedură in această săptămână”, a declarat Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Ioanid, în vârstă de 66 de ani, istoric și filozof de origine evreiască, este originar din România şi a emigrat din România în martie 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.

A obținut titlul de Doctor în Istorie (1995), acordat de École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deținut diverse funcții manageriale și de cercetare laMuzeului Memorial al Holocaustului din Washington. A fost vice-președinte al Comisiei Internaționale pentru StudiulHolocaustuluiîn România, prezidate deElie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004. Din septembrie 2000 este director al „International Archival Programs Division” din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington.

Comisia Internațională pentru Studiul Holocaustului în România a elaboratraportul științificîn baza căruiaIon Iliescua admis oficial participarea României la genocidul îndreptat împotriva evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`