Radu Banciu: Mi se pare intolerabil atacul lui Zgonea la adresa lui Dragnea pentru că, oricum, PSD s-a clădit numai pe nemernicia unor fapte, iar Dragnea a acționat ca un PSD-ist veritabil (VIDEO)

Publicat: 25 04. 2016, 08:16

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu”, despre un mesaj postat de Valeriu Zgonea, pe Facebook, către Liviu Dragnea, în care îi transmite că viitorul partidului nu trebuie să fie afectat de interese personale sau de grup.

”Colegul lui Mihai Viteazu susține că PSD este un partid de oameni serioși și onești, care nu merită să ducă povara imaginii afectate de problemele unor lideri. În acest text, el practic îl trage de urechi pe Liviu Dragnea – fără să i-o spună direct, cum probabil i-a spus-o atunci, între patru pereți – îl trage de urechi, dar nu-i dă două palme sau nu-i dă un genunchi în nas. Doar la sfârșit are o frază în care spune ”o solidaritate cu valorile și principiile de stânga și nu una împotriva justiției. PSD-ul este o familie”.

Pe scurt, ca să nu mai citim toată această inepție, domnul Zgonea și-ar dori ca domnul Dragnea să plece de la șefia partidului și să vină el, dar nicăieri nu scrie ”marș afară din partidul ăsta, Dragneo!”, adică domnul Zongea, să înțelegem, l-ar accepta simplu membru al PSD, chiar așa condamnat cum e. Practic un amfiteatru întreg de condamnați ar forma PSD-ul. Doar în funcțiile de conducere să rămână el și alții ca el care, deocamdată, n-ar avea probleme cu legea.

Mi se pare de două ori prost perceput. Mi se pare intolerabil atacul lui Zgonea deoarece PSD numai pe asta s-a clădit – degeaba încearcă el să dea cărțile pe față că tot nu-i iese – s-a clădit numai pe nemernicia unor fapte. Pe de altă parte, iarăși prost gândit, era mai bine, după părerea mea, o bătaie în stradă cu pumnii, ca în filme: să-i mai dai 25 de picioare în gură lăsându-l doar lat. Își revine el apoi după câteva zile de spitalizare.

Dacă justiția nu și-a făcut treaba – nimeni nu a spus că e o decizie salutară, din contra este una pripită – atunci justițiarii trebuie să intervină și să-i pună la punct pe cei vinovați. Asta nu însemană că ei se substituie justiției, ci că o completează.

Suntem zguduiți de acest mesaj pe Facebook al domnului Zgonea pentru faptul că nu am crezut niciodată că în PSD se poate ajunge la vehicularea acestor termeni rușinoși, penibili, ridicoli, pe care el îi insinuează aici, precum onestitate, seriozitate,dreptate.

Domnul Dragnea a acționat ca un PSD-ist veritabil”, a afirmat Radu Banciu.

Radu Banciu: Mi se pare intolerabil atacul lui Zgonea la adresa lui Dragnea pentru că PSD s-a clădit numai pe nemernicia unor fapte

#DIRECT_ONE_0j3xvl#