Radu Banciu, despre Liviu Voinea, propunerea PSD pentru funcția de premier: Un nume vehiculat pe repede înainte, nu s-au putut gândi la mai mult pesediștii într-un weekend. E clar că nu va fi premier (VIDEO)

Publicat: 09 11. 2015, 23:37
Foto: Captură video

Radu Banciu a vorbit în ediția de luni a emisiunii “Lumea lui Banciu” informația zilei, că PSD l-a propus pe Liviu Voinea la runda a două de consultări de la Cotroceni.

“PSD a venit cu un nume de tehnocrat. Asta cere Piața Universității, s-au repliat politicienii. Au avut răgazul weekend-ului, au stat în cuibușoarele lor bine construite, trainice și au venit astăzi spășiți la aceste întruniri care sunt pe muchie de cuțit sau pe viață și pe moarte”, a explicat realizatorul despre consultările de la Cotroceni de luni.

Astfel, primii care au mers la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis au fost social democrații.

“Ne-am trezit cu numele Liviu Voinea , neanunțat de nimic până acum, propus de partidul lui Liviu Dragnea, adică de social democrați. Pretind că domnul Voinea e un tehnocrat, deși el a fost ministru al Bugetului, a aparținut de PSD, nu e o figură curată, figură venită de nicăieri. Este o minge băgată în grămadă de unii care scot tot ei. N-a putut mai mult PSD”, a susținut acesta.

“Se știe că nici liberalii, nici social democrații nu au propuneri viabile pentru că partidele nu sunt compuse pentru astfel de situații de criză, dar nimeni nu s-a gândit că va fi vreodată nevoie cu adevărat de un moment zero. Ei nu sunt pregătiți să ofere alte soluții, decât tot politice, cu oameni puțin mai depărtați pe eșicher, dar care au făcut parte din aceste structuri viciate, putrede astăzi care miros atât de urât în stradă”, a completat Radu Banciu.

Acesta spune că propunerea PSD “nu are șanse să devină premierul României. Klaus Iohanis nu va asculta de PSD pentru că nu e o soluție chiar atât de bună”.

Realizatorul a vorbit despre cariera lui Voinea, “un nume vehiculat pe repede înainte, nu s-au putut gândi la mai mult pesediștii într-un weekend. E clar că nu va fi premier”.

În schimb, liberalii au pierdut varianta alegerilor anticipate.

“Nu le-ar oferi partidelor nenăscute încă nicio șansă. Liberalii au un țel de a ajunge la putere pe fondul căderii în abis a PSD, cel mai afectat în aceste momente. Nu avem decât varianta unui politician, a alegerilor anticipate, e prea puțin probabil, varianta tehnocratului. Ar mulțumi mulți la suprafață. Cei care s-ar mulțumi cu puțin ar accepta într-o primă fază”.

“Liviu Voinea e viceguvernator, banca îl sprijină și l-ar sprijini și mai departe”, a spus Banciu despre afirmația lui Isărescu potrivit căreia un viitor premier ar putea proveni din Banca Centrală, cu condiția să fie tânăr.

Radu Banciu, despre Liviu Voinea, propunerea PSD pentru funcția de premier

#DIRECT_ONE_earnvr#