Radu Banciu, despre candidatul PSD la Primăria Capitalei: Dacă bucureștenii nu își aduc aminte de campania prezidențială când doamna Firea a fost vioara întâi din spatele lui Victor Ponta, e perfect eligibilă (VIDEO)

Publicat: 18 03. 2016, 23:18
Foto: Captură video

Radu Banciu a vorbit în ediția de vineri a emisiunii "Lumea lui Banciu" despre candidații la Primăria Capitalei, cu precădere Gabriela Firea, în contextul în care PSD a făcut publice, vineri, numele tuturor celor care vor să obțină scaunele de primar din București.

Astfel, Banciu este de părere că Firea are șanse doar dacă electoratul uită implicare ei din campania lui Ponta de la prezidențiale.

"Își vor aduce aminte bucureștenii de campania prezidențială în care doamna Firea a fost vioara întâi din spatele lui Victor Ponta? Îi mai amenință cumva pe bucureșteni sau le trece prin minte ce s-a întâmplat atunci? Dacă oamenii au uitat repede, Gabriela Firea e perfect eligibilă. Dacă nu au uitat ce au votat în turul doi, modul în care a ales să organizeze campania lui Ponta. Dacă a uitat, Firea e principlul favorit la câștigarea acestei curse", a explicat jurnalistul.

Însă, altfel ar sta situația dacă ar fi un candidat curat, nou apărut pe scena politică.

Radu Banciu, despre candidatul PSD la Primăria Capitalei

#DIRECT_ONE_1k70yj#

"Dacă lucrurile ar fi din fașă plecat acum și se alege duminică primarul Capitalei, Gabriela Firea ar avea prima șansă. Dacă totul ar pleca de la zero. Dacă cifrele și amintirile s-ar restarta".

În ceea ce îl privește pe contracandidatul Ludovic Orban, prezentatorul este de părere că "probabil e cel mai slab pregătit".

Și pentru a arăta care este, de fapt, electoratul român, a descris o scenă trăită vineri.

"M-a sunat un taximetrist la radio care mi-a zis că el va candida în calitate de independent la Primăria Capitalei. I-am spus foarte bine, în sfârșit au și taximetriștii candidatul lor. Exact ca tot românul, omul crede că dacă va candida va rupe norii. I-am zis că ia cel mult 1%. Mi-a zis "fac pariu că iau 60%". Ca să vedeți cum se duc oamenii la aceste alegeri", a povestit Banciu.

"De fiecare dată când există o competiție electorală, parcă e un nou început. Sunt oamenii vechi, partide vechi, concepții învechite și aceeași sfătoșenie. Cum să te impui dacă la notorietate ești zero barat? Tot o bătălie între cei cunoscuți va fi. Ar putea să apară un candidat de genul Nicușor Dan", a conchis prezentarorul.