Radu Banciu: Ce ni se pregătește pentru acest noiembrie este un fel de mineriadă (VIDEO)

Publicat: 22 09. 2014, 08:33

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, în ediția de duminică seara a emisiunii „Lumea lui Banciu” de pe B1 TV, lansarea candidaturii la alegerile prezidențiale a lui Victor Ponta, de pe Arena Națională.

Banciu a spus că alarmant nu este ce s-a întâmplat în cadrul lansării oficiale, ci modul cum a fost organizat „evenimentul coreean”.

„70.000 de oameni au fost aduși să îi ureze lui Ponta „La mulți ani”. Dar pe mine mă deranjează modul în care s-a făcut această paranghelie, numită de Băsescu „eveniment coreean”. Aflăm că foarte mulți cetățeni au venit cu forța. Un angajat de la Primăria Voluntari dezvăluie că Pandele a forțat angajații primăriei sau ai societăților legate de ea să participe cu forța și să aducă încă alte 5 persoane de fiecare, altfel au fost amenințați cu conducerea. Așa ceva este de Evul Mediu. Angajatul spune că regulile acestea sunt valabile și de alegeri. Este lamentabil! Nu poți să ajungi președinte călcând peste cadavre. Cum poți veni, Ponta, să vorbești de Dumnezeu la această adunare, când ai un Guvern plin de penali?”, spune Radu Banciu.

„Ce ni se pregătește pentru acest noiembrie este un fel de mineriadă. Toate județele vor vota cu forța. Dar oamenii trebuie să știe că Ponta nu e veșnic, nu e el finalul României. Într-adevăr, acum este o mare miză pentru baroni, nu pentru țară. Dacă Ponta nu iese președinte, baronii riscă să ajungă la pușcărie în următorii 5 ani. Dar și dacă iese președinte, iar o luăm de la capăt, să reparăm țara după ce pleacă el”, a mai comentat jurnalistul.

Radu Banciu: Ce ni se pregătește pentru acest noiembrie este un fel de mineriadă