Quintus: La Bucureşti am fost înfrânţi, dar nu e nevoie de un Congres extraordinar acum

Publicat: 07 06. 2016, 12:49

Un Congres extraordinar nu se impune acum, înainte de finalizarea fuziunii între PNL şi PDL. O spune preşedintele de onoare al Partidului Naţional Liberal, Mircea Ionescu Quintus, după rezultatul obţinut alegerile de duminică. Acesta apreciază rezultatul liberalilor la nivel national drept unul "bun şi mulţumitor".

“Prin urmare, vreau să vă spun că recunosc că la Bucureşti am fost înfrânţi, e vorba de Partidul Naţional Liberal. Tot ceea ce vă spun eu este părerea mea, nu am vorbit, nu m-am consultat cu conducerea, îmi dau părerea mea şi sper să nu fie departe de cea a partidului.

Prin urmare am pierdut la Bucureşti. Marea mea surprindere nu este că am pierdut, că se profila cumva această înfrângere, surpriza mare şi dezamăgirea mi-au dat-o alegătorii bucureşteni, care au dat 30% din voturile lor unei formaţiuni care nu înseamnă nimic pentru Bucureşti şi nici nu poate să facă ceva pentru Bucureşti”, este reacţia preşedintelui de onoare al liberarilor după rezultatul dezastruos al partdiului Naţional Liberal la alegerile locale, scrie RFI.

Chiar şi în aceste condiţii Mircea Ionescu Quintus se arată mulţumit de rezultatul partidului la nivel naţional. Mai mult, acesta este de părere că în momentul de faţă nu s-ar impune un Congres Extraordinar.

“După părerea mea nu se justificăun congres extraordinar al PNL, pentru că o singură înfrângere şi un rezultat bun naţional nu justifică. Dacă însă oameni din conducere, cum a fost cazul domnului Predoiu, pe care îl apreciez în mod deosebit, dincolo că domnul Predoiu a fost un candidat al meu, acolo am pierdut, dar dacă vor fi oameni care să-şi asume răspunderi pentru ce cred ei că au greşit, asta-i altă treabă. Nu mi se pare însă că este nevoie de un Congres extraordinar acum, înainte de a se fi făcut fuziunea între PNL şi PDL”, a mai spus Quintus.