Quintus, avertisment pentru PNL: Eu nu cred că următorul Guvern va fi neapărat unul liberal. Poate să fie tot un PSD îmbunătățit

Publicat: 15 01. 2015, 14:24

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat că PNL ar trebui să intre la guvernare în toamna lui 2015 și, până atunci, să își consolideze structurile din teritoriu, în vederea alegerilor locale și parlamentare din 2016. Quintus avertizează că în caz contrar, o intrare la guvernare fără un teritoriu puternic, ar putea diminua șansele ca PNL să-și îndeplinească potențialul la următoarele alegeri.

Totodată, liberalul nu exclude ideea ca următorul guvern să tot “un PSD îmbunătățit”, informează Știri pe Surse.

Eu nu refuz posibilitatea ca în câteva luni PNL, care până atunci nu este unificat și asta este o problemă, să fie obligat sau cum spuneam să fie condamnat să ia puterea, dar mie mi se pare  că, înainte de a prelua puterea, deși actualul Guvern scârțâie rău, s-ar putea să fie nițel reperat mă gândesc Guvernul actual, ca nouă să ne lase timp măcar un an pentru a putea să ne consolidăm, începând de jos în sus și atunci să putem să dăm țării un Guvern adevărat, pe care îl pregătim, dar eu nu cred că următorul Guvern va fi neapărat unul liberal. Poate să fie tot un PSD îmbunătățit.”, a declarat Quintus pentru sursa citată.

Președintele de onoare liberal se arată îngrijorat în legătură cu alianța PNL-PDL și nu privește prea optimist spre alegerile din 2016.

Eu sunt preocupat, în special, de forța partidului nostru în următoarele alegeri. Așa cum suntem în momentul de față, în majoritatea județelor nu sunt unificate conducerile deloc, vă dați seama ce șanse avem noi într-o campanie electorală în care două partide cu ideologii diferite, totuși, își fac propaganda în cadrul aceluiași partid. Noi, dacă nu avem o forță unificată, nu este bine. există riscul să nu luăm un scor pe măsura forței electorale care se conturează pe zi ce trece. E o problemă. Să ne gândim și la interesul țării, pentru că, dacă actualul Guvernu nu se îndreaptă mă gândesc ce se întâmplă, nu atât cu țara, cât cu populația asta amărâtă, sărăcită. Ceea ce cred însă este faptul că Guvernul acesta trebuie să se reabiliteze, să se primenească în următoarele luni.”, mai spune Mircea Ionescu Quintus.