Putin pus într-o situație penibilă de un președinte străin la o întâlnire importantă

Publicat: 13 10. 2022, 18:40
Peședintele, Vladimir Putin a fost nevoit să îl aștepte pe Recep Erdogan înaintea unei întâlniri la summit-ul regional din Kazahstan, fiind pus într-o situație penibilă.

Peședintele, Vladimir Putin a fost nevoit să îl aștepte pe Recep Erdogan înaintea unei întâlniri la summit-ul regional din Kazahstan, fiind pus într-o situație penibilă.

Putin pus într-o situație jenantă

Putin  a încercat să pară ca este ocupat timp de două minute până ca Erdogan să apară la summit-ul Conferinței privind cooperarea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA), de la Astana, pentru a diminua situația jenantă în care a ajuns.

Liderul rus a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce-și citea notițele pentru discuțiile cu Erdogan, unul dintre comentatori remarcând pe o rețea de socializare echilibrul precar al lui Putin în timp ce stătea în picioare. Acesta s-a învârtit ulterior de câteva ori prin sală cu mâinile în buzunar afișând o mimică relaxată pe timpul unei discuții cu un consilier personal.

Liderul turc nu este la prima abatere de acest gen

În cele din urmă, Erdogan a intrat în sală, iar Putin și-a încheiat sacoul și întinzând mâna președintelui turc, după care s-au fotografiat.

Nu este prima dată însă când președintele turc are un astfel de comportament la o întâlnire cu Putin. În 2016, la Istanbul, Erdogan l-a lăsat să aștepte un minut și 30 de secunde, iar în luna iulie, la o întrevedere în Teheran, Putin l-a așteptat în picioare aproape un minut pe Erdogan. Nici în luna septembrie nu a arătat mai bine întrunire la Summit-ul din Uzbekistan, unde au fost prezenți mai mulți președinți ai statelor din Asia și Orient. Acesta s-a nimerit pe o canapea îngrămădit de președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, și președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, în timp ce  Erdogan stătea impunător pe un scaun înalt, așezat în fruntea mesei.