Putin a răbufnit: „SUA folosesc Ucraina ca pe un berbec împotriva Rusiei!”

Publicat: 26 10. 2022, 17:44
Actualizat: 26 10. 2022, 18:25
Foto: Hepta/Zuma Press / Russia President S Office.

Vladimir Putin a făcut declarații bizare. Liderul de la Moscova este de părere că Ucraina și-a pierdut suveranitate și este controlată de Statele Unite ale Americii. Acesta crede că țara vecină este folosită  ca „berbec” împotriva Rusiei.

Ucraina, un instrument al „politicii externe americane”

„Țara, de fapt, și-a pierdut suveranitatea și este controlată direct de Statele Unite, care o folosesc ca un berbec împotriva Rusiei, împotriva statului nostru unionist cu Republica Belarus și împotriva CSTO și CSI în ansamblu”, a afirmat Putin miercuri, 26 octombrie, în cadrul unei întâlniri cu șefii de delegații ai reuniunii Consiliului șefilor agențiilor de securitate și serviciilor speciale din țările CSI, relatează Interfax.

Putin a subliniat că Ucraina a devenit „un instrument al politicii externe americane”. „În același timp, adevărata atitudine a Statelor față de sateliții săi este vizibilă în mod clar”, a continuat el.

Putin a explicat că „aproape imediat teritoriul ucrainean a fost transformat într-un teren de testare pentru experimentele militaro-biologice„, relatează știripesurse.

Putin, despre utilizarea unei „bombe murdare”

Președintele rus Vladimir Putin susține că Moscova este conștientă de planurile ucrainene de utilizare a unei „bombe murdare”, reluând o acuzație nefondată pe care rușii au transmis-o în ultimele zile prin mai multe voci, transmite Reuters.

Vorbind la o întâlnire cu șefii serviciilor de informații din mai multe foste state sovietice, liderul rus a declarat că riscul unui conflict în lume și în regiune este mare și că ar trebui sporită securitatea în zona infrastructurii-cheie.

Tot miercuri, președintele Rusiei a observat exercițiile efectuate de forțele nucleare strategice ale Rusiei, arată informațiile transmise de la Kremlin, potrivit Reuters.