Purtătorul de cuvânt al PSD: În problema salariilor demnitarilor s-a facut un joc incorect de către cei din jurul președintelui. Comunicarea a fost bizară

Publicat: 10 07. 2015, 17:11
Foto: upcscavenger.com

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, afirmă că în ceea ce priveşte decizia referitoare la creşterea salariilor demnitarilor ”s-a făcut un joc incorect de către cei din jurul preşedintelui”.

”Salarizarea demnitarilor este o chestiune care se leagă de legea salarizării din sectorul bugetar. Guvernul acest lucru l-a susţinut. În ceea ce priveşte ordonanţa despre care se discută în aceste zile, pare să fi fost totuşi un joc incorect făcut de cei din jurul preşedintelui, care l-au împins pe acesta să se delimiteze indirect de măsură, prin consilieri, după ce a susţinut-o public înainte chiar de adoptarea în Guvern. Tocmai de aceea s-a creat o problemă de comunicare, în condiţiile în care premierul a crezut că a existat o discuţie între domnul Oprea şi domnul Iohannis, iar domnul Oprea a crezut că a fost un acord al premierului Ponta cu preşedintele. Comunicarea Preşedinţiei pe subiect a fost un pic bizară”, subliniază Firea, într-un comunicat.

Totodată, ea spune că ”salarizarea demnitarilor va fi în cele din urmă reglementată împreună cu restul salariilor din sectorul bugetar”.