Purtătorul de cuvânt al PSD, după ce Dăncilă a intrat în turul 2: ‘Sperăm ca acest subiect cu Diaspora să fie închis și să avem aprecieri de la românii din străinătate’

Publicat: 11 11. 2019, 13:26

Purtătorul de cuvânt al PSD Valeriu Steriu a declarat, luni, după prezența la vot istorică a românilor din străinătate, că speră ca subiectuil Diaspora să fie „închis”.

Steriu a spus că legea care a permis fluidizarea votului pentru românii din afara țării este una bună, dar constisitoare.

„Este olegebună, este o lege care implică un efort bugetar masiv, dar care se merită. Sperăm ca acest subiect cu Diaspora să fie închis și în mod real să avem aprecieri și din Diaspora”, a spus Steriu la sediul PSD.

Steriu a mai precizat „tot ce înseamnă numărătoare paralelă se confirmă”.

„Suntem foarte mulțumiți de acest sistem care în partidul nostru funcționează foarte bine. Dorim să le mulțumim președinților de organizații pentru modul în care au muncit. Analiza se va face localitate cu localitate, județ cu județ. Analiza o vom face pentru turul II. În cursul după amiezii va veni și doamna președinte și vom pune la punct ultimele detalii legate de strategia pe turul II. Nu a fost nicio surpriză să intrăm în turul 2. Am muncit și ne așteptam la asta. Am fost foarte nerăbdători să vedem românii ieșind lavotși votând pentru PSD”, a spus Steriu.