Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, apel la PSD și Victor Ponta: Cu justiția ne-am convins. Măcar promisiunea față de diaspora să o respecte

Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, apel la PSD și Victor Ponta: Cu justiția ne-am convins. Măcar promisiunea față de diaspora să o respecte
Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, deputatul Ovidiu Raețchi, face apel la premierul Victor Ponta privind semnarea proiectului legislativ al PNL pentru votul prin corespondență.
 
Ovidiu Raețchi afirmă că Victor Ponta a făcut o promisiune majoră după eșecul de la prezdențiale privind garantarea dreptului la vot pentru românii din strănătate prin introducerea votului prin corespondență.
 
O altă promisiune a premierului a fost respectarea justiției, care s-a transformat în „obstrucționarea justiției” prin votul din Parlament pentru Dan Șova și Laszlo Borbely, se arată în comunicatul semnat de Raețchi.
 
„PNL a depus toate eforturile pentru a propune un proiect legislativ privind votul prin corespondență care să fie agreat de toate forțele politice. Putem doar să constatam – laolaltă cu opinia publică – refuzul PSD de a acorda Diasporei dreptul la vot, dacă Ponta refuză să semneze proiectul PNL sau nu propune unul similar. Victor Ponta trebuie să renunțe la ranchiuna pe care o simte pentru românii din Diaspora. El a lansat mai multe manipulări și dezinformări privind votul prin corespondență când putea să aibă o abordare constructivă și să încerce să îl explice – responsabilitate care, cu siguranță, aparține întregii clase politice”, se arată în același comunicat.
 
Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora susține că PSD nu are dreptul moral să participe la alegerile din 2016, dacă nu rezolvă problema votului prin corespondență pentru românii din diaspora.
 
Premierul Victor Ponta a comentat, anterior, proiectul PNL privind votul prin corespondență, afirmând că este o propunere „corectă și de bun-simț”, adăugând însă că votul electronic este o soluție mult mai bună pentru românii din strănătate. (Detalii AICI)
Urmăriți B1TV.ro și pe
`