Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Grey: Nu comentăm nominalizările făcute de Ponta, așteptăm decizia CSM

Publicat: 03 04. 2013, 13:32

Comisia Europeană nu comentează decizia premierului Victor Ponta la numirea directă a șefilior la Parchetul General și DNA, în urma discuției cu CSM.

Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Grey, a afirmat că Bruxelles-ul nu și-a schimbat poziția în privința procedurii de numire a șefilor Parchetului General și DNA, și că așteaptă reacția CSM, transmite HotNews.

„Nu au existat contacte între președintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, legate de evenimentele din ultimele zile. Nu comentăm situația până când nu se cunoaște procedura. Comisia nu și-a schimbat poziția pe care a făcut-o cunoscută în numeroase rapoarte și in corespondența desfășurată în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”, a spus Mark Gray.

Procedura de selecţie a procurorilor şefi a fost impusă de Comisia Europeană după ce au fost reclamate posibile influențe ale politicului asupra justiției. Potrivit legii, ministrul Justiţiei este cel care face propunerea de numire a procurorului şef, CSM dă un aviz consultativ, iar preşedintele ţării este cel care emite decretul de învestire în funcţie.