Publicitatea la ţigări electronice, inclusiv de tip Vape și dispozitive cu tutun încălzit, interzisă / Nicoleta Pauliuc (PNL): „Legea dă o șansă tinerilor să trăiască într-un mediu sănătos” (VIDEO)

Publicitatea la ţigări electronice, inclusiv de tip Vape și dispozitive cu tutun încălzit, interzisă / Nicoleta Pauliuc (PNL): Legea dă o șansă tinerilor să trăiască într-un mediu sănătos (VIDEO)
Sursa foto: tuburiaparate.ro

Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege care interzice publicitatea la ţigarete electronice, inclusiv a celor de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri). Legea merge la promulgare. S-au înregistrat 269 voturi pentru, 2 contra şi 3 abţineri.

Inițiatoarea proiectului de lege, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, a declarat într-o intervenție pentru B1TV că această lege dă o șansă tinerilor să trăiască într-un mediu sănătos:

Nicoleta Pauliuc, despre interzicerea publicității la țigările electronice

“Acum un an am avut în cadrul Parlamentului o dezbatere care se numea sugestiv, Alege conștient pentru viața ta, și vorbeam atunci cât de nociv, cât de periculos este tutunul, alcoolul și anumite alimente care reprezintă riscuri semnificative pentru sănătatea noastră a adulților și în primul rând al tinerilor.

În Parlamentul României am introdus o serie de legi care au drept scop și pe care eu le numesc legi pentru viață. Și această inițiativă pe care am introdus-o în Parlament alături de colegul meu Gigel Știrbu și alături de alți colegi liberali și votată astăzi într-un număr foarte mare de colegii din Parlament vine să întregească seria de proiecte legislative care nu fac nimic altceva decât să le dea o șansă tinerilor noștri să trăiască într-un mediu sănătos”.

Nicoleta Pauliuc a mai precizat că există condiții concrete în care publicitatea pentru țigările electronice va fi interzisă:

“România începe să se branșeze la realitățile europene în materie de sănătate. Acest proiect de lege vorbește despre interzicerea publicității pentru țigările electronice și pentru dispozitivele cu tutun încălzit, așa cum avem lege pentru interzicerea alcoolului la minori, pentru interzicerea jocurilor de noroc. Dar această lege vine cu măsuri specifice, cu condiții concrete. Anume că nu ai voie să faci publicitate unor astfel de produse în apropierea școlilor, în unitățile sanitare, în publicații adresate minorilor sau în sălile de spectacole”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`