„PSD-ul nu va primi încă o nominalizare de la mine!” – Klaus Iohannis, în 2019. Președintele mai spunea atunci că „Guvernarea PSD a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă și cu diletantismul” (VIDEO)

„PSD-ul nu va primi încă o nominalizare de la mine!” - Klaus Iohannis, în 2019. Președintele mai spunea atunci că „Guvernarea PSD a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă și cu diletantismul” (VIDEO)
Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marți, pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, pentru a forma viitorul guvern. Asta după ce și-a câștigat mandatele cu voturile românilor cărora le-a promis că va ține PSD departe de guvernare. Nu doar că nu a făcut acest lucru, dar tocmai a numit al patrulea (!) prim-ministru social-democrat. Mai mulți decât a desemnat Ion Iliescu.

Ce spunea Iohannis despre „guvernarea toxică” a PSD

„Jó napot kívánok, PSD! „E incredibil ce se întâmplă în parlament. PSD a ajutat UDMR să treacă o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. E incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. E incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament. În timp ce noi, eu, guvernul, restul autorităților ne luptăm cu pandemia, pentru viețile românilor, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor.

Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban în schimul acestei înțelegeri? Vedeți? Aceasta înseamnă majoritatea toxică PSD-istă! Acum poate înțelegeți mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică PSD-istă să mai decidă”, declara Iohannis pe 29 aprilie 2020, în plină pandemie și când stârnise controverse un proiect de lege care prevede autonomia Ținutului Secuiesc.

„Nu lăsați pe alții, nu lăsați PSD-ul să decidă în locul vostru!”, le spunea Iohannis românilor pe 22 mai 2019, înainte de alegerile europarlamentare.

„PSD-ul nu va primi încă o nominalizare de la mine”, a mai afirmat șeful statului tot atunci.

Iohannis, pe 12 aprilie 2019: „Justiția a ajuns în situația în care e acum din vina PSD-ului. PSD dă un asalt asupra Justiției constant, intens, de la începutul mandatului lor

Iohannis, pe 2 aprilie 2019: „Guvernarea PSD, vă spun acuma, care a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă și cu diletantismul vulnerabilizează România”

Iohannis, pe 26 octombrie 2019: „PSD-ul e un partid imens, PSD e un partid adânc înșurubat în toate structurile statului”

Cum și-a scuzat Iohannis trădarea propriului electorat

Cătălin Drulă, liderul USR, a declarat marți, după consultările de la Cotroceni, că i-a reproșat lui Iohannis faptul că și-a trădat electoratul. Drulă a explicat apoi ce reacție a avut șeful statului.

„Președintele ne-a transmis că-l va numi pe Marcel Ciolacu, că are deja o opinie formată și că nu consideră că o propunere făcută electoratului înainte de alegeri trebuie neapărat respectă pentru că fiecare parlamentar votează fără un mandat imperativ, de capul lui aici, în Parlament. Deci practic acesta e un mesaj că poți spune orice în campanie și nu contează ce faci după”, a susținut Drulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`