PSD susține cabinetul Cioloș. Dragnea: România are nevoie de un guvern stabil. PSD va monitoriza activitatea fiecărui minister în parte (VIDEO)

PSD susține cabinetul Cioloș. Dragnea: România are nevoie de un guvern stabil. PSD va monitoriza activitatea fiecărui minister în parte (VIDEO)
Foto: B1 TV

PSD susţine guvernul Cioloş la votul de învestitură. Decizia social democraţilor vine după discuţiile avute în şedinţa Comitetului Executiv Naţional cu premierul desemnat. Dacian Cioloş i-a asigurat pe cei din PSD că nu intenţionează să „radă tot” şi că va menține ceea ce a fost bun în guvernarea trecută.

Anunțuul privind susținerea cabinetului Cioloș a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, la finalul ședinței CEX.

”Am discutat mai multe subiecet în Comitetul Executiv Național. Am făcut un bilanț al guvernărilor noastre. Am luat o decize politică privind învestirea noului guvern. Domnul Cioloș a venit în cadrul CEX. A făcut o scurtă prezentare a programului de guvernare, a modului în care vrea sa abordeze acțiunea guvernamentală. Colegii noștri au pus multe întrebări legate de dezvoltarea locală, de intenția de a menține programele pe care Guvernul Ponta le-a inițiat”, a declarat Dragnea.

”Întrebările colegilor s-au referit la 12 propuneri care pe noi ne interesează foarte mult ca viitorul guvern să le susțină: asigurarea funcționării imediate a instituțiilor puiblice și a serviciilor pentru populație, precum și a instituțiilor publice care asigură protecția și securitatea cetățeanului, continuarea programelor și angajamentelor sociale, financiare și fiscale demerate de PSD și aprobate, referitoare la implementarea noului Cod Fiscal, la creșterea salariilor și la indexarea pensiilor, susținerea instituțiilor statului de drept și mentinerea independenței justiției și lupta împotriva corupției, menținerea ritmului de creștere economică prognozat de instituțiile internaționale, respectarea parteneriatelor strategice euro-atlantice, respectarea angajamentelor financiare internaționale ale României, programele de dezvoltare locală care sunt în plină desfășurare să fie ontinuate așa cum ele au fost prevăzute prin actele normative în vigoare, să continue sși să se dezvolte programle de investiții publice, în special în ceea ce privește infrastructura mare, reforma administrației și descentralizarea, programele europene, punerea în aplicare a prevederilor Codului Silvic și menținerea și dezvoltarea radarului pădurilor și organizarea corectă a alegerilor din 2016”, a explicat Dragnea.

”După discuțiile pe care le-am avut cu domnul premier, au fost dezbateri în cadrul CEX despre situația actuală. S-a supus la vot și, cu 68 de voturi pentru cu două abțineri și un vot împotrivă  CEX recomandă grupurilor parlamentare ale PSD din Camera Deputaților și Senat, în condițiile în care miniștri desemnați vor avea o prestație bună în comisii, să voteze pentru învestirea acestui guvern”, a anunța liderul PSD.

”În ceea ce privește susținerea ulterioară a guvernului, PSD își rezerva dreptul să monitorizeze activitatea fiecărui ministru și activitatea guvernului pentru a ne asigura că angajamentele vor fi respectate de viitorul guvern. Orice derapaj va fi sancționat foarte serios de PSD. Dicutam de sprijin punctual în cazul fiecărui proiect de lege”, a mai menționat Dragnea.

”PSD nu a făcut nicio propunere în guvernul Cioloș, dar pentru noi nominalizarea lui Vasile Dâncu ca vicepremier și ministru al Dezvoltării este un lucru bun care ne dă încredere că pe acea zonă programele începute până acum vor continua într-un mod cinstit și corect”, a mai spus președintele PSD, care a precizat că echipa guvermanetală prezentată de dacian Cioloș este una ”rezonabilă”.

PSD susține guvernul Cioloș

#DIRECT_ONE_i0kqi3#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`