PSD și PNL, dispută pe subiectul pensiilor militare. Fenechiu: „Noi, PNL-iștii, ne considerăm niște oameni normali, care facem ceea ce trebuie” (VIDEO)

PSD și PNL, dispută pe subiectul pensiilor militare. Fenechiu: „Noi, PNL-iștii, ne considerăm niște oameni normali, care facem ceea ce trebuie” (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Daniel Fenechiu

Ședința de Guvern de miercuri dimineață a fost amânată, după ce PSD și PNL au început să se certe pe paternitatea inițiativei privind neimpozitarea pensiilor militare sub 3.000 de lei. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat, în emisiunea „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV, că liberalii sunt cei care au avut inițiativa, dar nu se laudă cu asta deoarece au făcut un lucru firesc.

Fenechiu, despre neimpozitarea pensiilor militare sub 3.000 de lei

Întrebat despre acest subiect, Daniel Fenechiu a spus că PNL nu-și face un titlu de glorie din faptul că a făcut un lucru firesc: „Ideea cu modificarea și adaptarea pensiilor militare la celelalte pensii nu poate s-o revendice decât normalitatea, nimeni altcineva. E normal ca un pensionar să plătească același impozit ca altul. Faptul că PNL s-a hotărât să respecte normalitatea nu e un titlu de glorie, e un titlu de normalitate. Noi, PNL-iștii, ne considerăm niște oameni normali, care facem ceea ce trebuie. N-am inventat apa caldă, Soarele, dar facem acele lucruri care sunt necesare să fie făcute, ca să respectăm Constituția, egalitatea de drepturi și de obligații”.

PSD-iștii și PNL-iștii, ceartă pe pensiile militare

Amintim că Guvernul vrea să modifice legislația astfel încât pensiile militare mai mici de 3.000 de lei să nu fie impozitate, așa cum se întâmplă deja cu restul pensiilor.

PNL spune că a venit cu propunerea, prin ministrul său de Finanțe: „Respect pentru pensionarii militarii! Majorăm plafonul lunar neimpozabil pentru pensiile militare de stat de la 2000 la 3000 de lei. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a publicat pe site-ul Ministerului propunerea de OUG care instituie această măsură, începând cu veniturile din octombrie 2024. Astfel, pensionarii militari care au pensii sub 3000 de lei urmează să rămână cu mai mulți bani în fiecare lună”.

În schimb, liderul social-democrat Mihai Tudose a declarat, pentru B1 TV, că inițiativa e a PSD: „Am auzit ieri cu stupoare o declarație a dlui Ciucă sau a PNL care spunea că dl președinte Ciucă a dat ordin ca PNL cu celeritate să genereze un text, Ministerul de Finanțe, prin care să rezolve situația militarilor. Problema e că exact cu o zi înainte a fost trimis de la Ministerul Muncii către Ministerul de Finanțe, deci de la un minister PSD la unul PNL, textul acestei Ordonanțe care intră azi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)